Руският президент Владимир Путин разпореди на регионалните власти да се

...
Руският президент Владимир Путин разпореди на регионалните власти да се
Коментари Харесай

Путин разпореди на властите да се погрижат за горските пожари в Сибир

Руският президент Владимир Путин разпореди на районните управляващи да се оправят с горските пожари в Сибир, оповестява " Ройтерс ".

Той бе безапелационен, че не може да се повтори миналогодишният пожарен сезон - най-големият в историята, цитира news.bg.

По време на онлайн среща, излъчена по държавната телевизия, Путин уточни, че пожарите предизвикват обилни материални вреди и съставляват опасност за живота, околната среда и стопанската система.

Не можем да допуснем повтаряне на обстановката от предходната година, когато горските пожари бяха най-продължителните и интензивни през последните години, акцентира президентът.

Изпълняващият длъжността министър на изключителните обстановки Александър Чупрян заяви, че общо от началото на годината на съветска територия е имало 4000 горски пожара на повърхност от 270 000 хектара - повърхност, по-голяма от Люксембург.

Сезонът на пожарите през 2021 година беше най-големият до момента в Русия с 18,8 милиона хектара унищожени гори, сочат данни на " Грийнпийс Русия ".

Най-малко осем души починаха в Сибир в събота, когато пожари унищожиха стотици здания в няколко села, а мощните ветрове попречиха напъните за потушаване на пламъците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР