Руският президент Владимир Путин провери процеса на подготовка на мобилизираните

...
Руският президент Владимир Путин провери процеса на подготовка на мобилизираните
Коментари Харесай

Путин провери как се подготвят мобилизираните на полигон в Рязанска област

Руският президент Владимир Путин ревизира процеса на подготовка на мобилизираните на полигона на Западния боен окръг в Рязанска област, заяви РИА Новости. Върховният главнокомандващ инспектира бойното снаряжение на подразделенията, както и готовността на военнослужещите за осъществяване на задания в регионите на спецоперацията в Украйна.



На полигона Путин участва на практическите занятия по тактическа, огнева, инженерна и здравна подготовка на запасняците. Те демонстрираха преодоляване на десантно-щурмова полоса и упражнение по битка с бронетехника срещу конвенционален съперник в непосредствен пердах.

Руският водач е изслушал и отчет от министъра на защитата Сергей Шойгу.  

По-късно Путин е посетил и многофункционален стрелбищен комплекс, където мобилизираните упражняват разнообразни способи на пукотевица в състава на подразделенията. Заниманията се организират под управлението на командири и военни инструктори с военен опит.

" Обучението на мобилизираните се организира с нараснал интензитет, като през този интервал всеки военнослужещ ще употребява минимум 600 бойни патрона и пет гранати в хода на персоналната си подготовка ", прецизираха от Министерството на защитата.

От 21 септември в Русия тече частична готовност съгласно президентския декрет на Владимир Путин. Според военния министър Сергей Шойгу, запасняците са нужни за надзор на фронтовата линия от 1000 километра и освободените територии в Украйна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР