Руският президент Владимир Путин призова министерството на здравеопазването да бъде

...
Руският президент Владимир Путин призова министерството на здравеопазването да бъде
Коментари Харесай

Путин заръча подготовка за втора вълна̀ на коронавируса

Руският президент Владимир Путин прикани министерството на опазването на здравето да бъде готово да втора вълна на болестта от ковид през октомври-ноември. На заседание за санитарно-епидемиологичната конюнктура в страната президентът съобщи:

" Искам да обърна внимение на сътрудниците, и на първо място на министъра на опазването на здравето Михаил Албертович Мурашко, на това, че е належащо да се подготвим, само че и последователно да излизаме от режима на ограничавания, в който ние в този момент в забележителна степен живеем. Трябва да мислим и за това, което приказват експертите - че може да има и друга вълна през есента - в края на октомври, или през ноември ", сподели Путин, представен от ТАСС, и прикани всички да са подготвени за такова развиване на обстановката.

По-рано през днешния ден ТАСС направи допитване до специалисти, които обявиха, че началото на втората вълна на ковид в Русия може да е, след като пикът ѝ премине в множеството други страни.

Путин заръча също по този начин на здравното министерство да проучва какъв брой специфични кревати за лекуване на заболели от ковид са нужни на лечебните заведения в страната. Той добави, че все още са " задействани " 165 291 такива кревати, което е 66% от потенциала на лечебните заведения в Русия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР