Руският президент Владимир Путин призова днес руските милиардери и бизнес

...
Руският президент Владимир Путин призова днес руските милиардери и бизнес
Коментари Харесай

Путин се срещна с милиардери на Русия: Изправени сме пред санкционна война, инвестирайте в оръжия и предприятия

Руският президент Владимир Путин прикани през днешния ден съветските милиардери и бизнес елита на страната да влагат в нови технологии, индустриални уреди и предприятия, с цел да оказват помощ на Русия да преодолее това, което съгласно него съставлява опити на Запада да унищожи стопанската система ѝ, съобщи Ройтерс. Той също по този начин уточни, че Русия на този стадий устоява на тези опити, а западните компании, които са решили да останат в Русия, вместо да избягат, са взели мъдро решение.

Путин се срещна персонално с водещи милиардери на Русия за първи път от 24 февруари предходната година - деня, в който стартира това, което той назова " специфична военна интервенция " в Украйна.

Тогава Путин им сподели, че не му е останал различен избор, с изключение на да изпрати съветски сили и на процедура ги принуди да показват обществено единодушие.

Много от така наречен олигарси, след това бяха сложени под наказания от Запада.

Днес на срещата с Путин бяха милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин, чиито ползи варират от рандеман и преправка на метали и банкиране до торове, написа още Ройтерс базирайки се на фрагменти от събитието.

Путин посочи пред едни от най-богатите руснаци, че Москва е изправена пред " санкционна война ", само че бързо пренасочва стопанската система си към страни, които не са наложили наказания на Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР