Руският президент Владимир Путин предупреди участниците в Световния икономически форум

...
Руският президент Владимир Путин предупреди участниците в Световния икономически форум
Коментари Харесай

Путин предупреди: Задават се нови въоръжени конфликти!

Руският президент Владимир Путин предизвести участниците в Световния стопански конгрес в Давос за заплахата от нови въоръжени спорове. Той се включи във форума за първи път от 2009 година, което беше разчетено от някои наблюдаващи като проява на подготвеност за разговор със Запада.

В речта си по видеоконферентна връзка пред форума в Давос Владимир Путин акцентира, че нерешените и възходящи вътрешни социално-икономически проблеми могат да подбуден към търсене на външни врагове.

Той предвижда, че ще се усилва натискът над страните, които отхвърлят да извършват ролята на послушни спътници.

Под думите му това ще става посредством търговски бариери, нелегитимни наказания и ограничавания във финансовата, софтуерната и осведомителната сфера:

„ Подобна игра без правила усилва риска от едностранно потребление на военна мощ. В това се състои заплахата. Използване на мощ под един или различен фиктивен претекст. Това усилва вероятността от възникването на нови горещи точки на нашата планета “, сподели Путин.

От подтекста на изявлението на Владимир Путин стана ясно, че рецензиите му са ориентирани най-много към Съединените щати.

В същото време той назова „ стъпка в вярната посока “ съглашението сред Москва и Вашингтон за продължение на Договора за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия.

По-рано през днешния ден и двете камари на съветския парламент - Държавната дума и Съветът на федерацията, ратифицираха документа.

Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков съобщи, че американската страна е приела съветското предложение договорът да бъде удължен с пет години и без никакви предварителни условия.

„ Големите софтуерни компании конкурират страните “

Владимир Путин предизвести при присъединяване си във форума в Давос и за възходящото въздействие на огромните софтуерни компании, които по думите му се конкурират с страните.

„ Цифровите колоси към този момент се конкурират с страните в доста посоки. Тяхната публика се състои от милиарди консуматори. В обществото поражда въпрос до каква степен този монопол на колосите подхожда на публичния интерес, къде е границата на сполучливия световен бизнес, положителните услуги и опитите за жестоко ръководство на обществото, подмяната на законните институции, узурпирането им и ограничението на правото на хората сами да вземат решение по какъв начин да живеят, кого да избират, какви позиции да споделят “, сподели Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР