Руският президент Владимир Путин предложи референдум за конституционни реформи, засилващи

...
Руският президент Владимир Путин предложи референдум за конституционни реформи, засилващи
Коментари Харесай

Владимир Путин: Необходими са конституционни рефоми заради "заплетените пълномощия" в Русия


Руският президент Владимир Путин предложи референдум за конституционни промени, засилващи пълномощията на Народното събрание, без обаче да трансформират президентския темперамент на политическата система, отпред на която той е към този момент 20 години, съобщи Франс прес.

Държавният глава формулира предлагането си в годишното си послание до Народното събрание и политическия хайлайф, само че не посочи периода за реализиране на промените.
Равносметката 2019: Путин - неоспоримият водач С спиране за един премиерски мандат Путин непрестанно получава доверието на руснаците за държавен глава и ще ръководи най-малко до 2024 година
За да бъде решен казусът със " заплетените компетенции " на управляващите и разрива сред обособените нива - сред държавната и общинската власт, в съветската конституция би трябвало да залегнат правилата на обществената власт като единна система. Трябва да бъдат разширени и укрепени действителните компетенции и благоприятни условия на локалното самоуправление, счита Путин.

Русия би трябвало да остане мощна президентска република - президентът да резервира правото си да освобождава от служба премиера на страната и федералните министри, съобщи президентът. Той обаче предложи Държавната дума да получи правото да утвърждава премиера, вицепремиерите и федералните министри, след което президентът наложително да назначава препоръчаните претенденти.
Путин напомни, че съгласно сегашната конституция президентът единствено получава единодушието на Народното събрание да назначи даден министър председател, а след това самичък назначава и министър-председателя, и другите членове на кабинета.

Руският водач предложи да се запише в конституцията условие кандидат-президентите да са живели минимум 25 години във федерацията, да нямат непознато поданство, нито позволение за престояване в друга страна. " И то освен все още, когато вземат участие в изборите, само че и когато и да било преди този момент ", акцентира той, представен от ТАСС.

Сега конституцията на Русия планува претендентите за висшия пост наложително да са жители на Русия и да са живели на нейна територия без спиране минимум 10 години.
„ Блумбърг ”: Големият газов план на Путин доби форма Системата е структурирана по този начин, че „ следпутинова " Русия да може да резервира каузи си от енергийния пазар и да я употребява като основа за потребни търговски партньорства
Путин е склонен, че едно и също лице не трябва да заема президентския пост в Русия повече от два следващи мандата, въпреки да не счита това състояние от конституцията за кардинален въпрос, отбелязва ТАСС.

Руският президент предложи също така на конституционно равнище да се забрани притежанието на непознато поданство или позволение за престояване в друга страна за лица, заемащи длъжности, сериозно значими за сигурността и суверенитета на Русия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР