Руският президент Владимир Путин предложи поправка в конституцията, с която

...
Руският президент Владимир Путин предложи поправка в конституцията, с която
Коментари Харесай

Промени в конституцията: Цели ли Путин да остане на власт след президентството

Руският президент Владимир Путин предложи корекция в конституцията, с която да бъдат неразрешени еднополовите бракове.

Според анализатори това е опит повече хора да гласоподават на конституционален референдум, плануван за идващия месец и за който се счита, че ще задържи дългогодишния държавен глава на власт.
Снимка: Reuters
Въпреки това предварителни резултати сочат, че руснаците не са толкоз въодушевени за идното допитване, написа „ Ню Йорк Таймс “.

„ Включвайки корекция, която разпознава брака единствено сред мъж и жена, трансформират референдума като избор за обичайни полезности. Сложиха му етикет с задачата да привлекат тези „ за “ и тези „ срещу “, споделя основаният в Москва политолог Екатерина Шулман.
Руската съпротива провежда митинг за " Русия без Путин " (СНИМКИ) Шествието беше и в памет на Борис Немцов
По думите ѝ в случай че изборната интензивност е висока, новата конституция ще е легитимирана пред жителите в Русия и интернационалното общество.

През януари Путин предложи редица промени в конституцията от 1993 година Предполага се, че това е опит да се даде опция той да остане на поста и след 2024 година, когато е длъжен да се откаже след втори следващ мандат.
Снимка: Reuters
Повечето оферти на Кремъл са толкоз надълбоко юридически обвързани, че даже специалистите се чудят по какъв начин измененията ще сработят и за какво въобще са нужни, прибавя изданието.

Една от концепциите е да се трансферират част от пълномощията на президента към министър-председателя и Народното събрание, като в това време се основава ново звено „ Държавен съвет “ с към момента незнайни отговорности.
Ердоган към Путин: Оставете ни да се разберем уединено със сирийския режим Междувременно турската офанзива против цели на сирийската войска в провинция Идлиб продължава
NYT отбелязва, че възбраната за еднополови бракове е част от идеологическите позиции, които Путин поддържа от години – обществен консерватизъм, носталгия по Съветския съюз и устоите на съветското православие.

Подкрепящи държавното управление специалисти са на мнение, че доста хора са обезпокоени от тематиките, а държавното управление се нуждае от морална легитимация.

„ Когато работиш въз основата на морални правила, имаш повече легитимност в своите очи и в очите на хората “, добавя Алексей Чеснаков – шеф на Център за настоящи политики.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР