Руският президент Владимир Путин подробно описа вижданията си за промени

...
Руският президент Владимир Путин подробно описа вижданията си за промени
Коментари Харесай

Путин поиска референдум за промени в конституцията

Руският президент Владимир Путин в детайли разказа вижданията си за промени в конституцията, свързани с президентските пълномощия и усилването на независимостта на локалната власт.
Стопанинът на Кремъл насочи годишното си обръщение към Федералното заседание. В речта си съветският държавен глава отдели съществено внимание на президентската власт и даде да се разбере, че не счита да търси благоприятни условия за удължение на наличието си в Кремъл. По думите му " обновяването и смяната на властта е значимо изискване за еволюция на обществото и устойчиво развиване ".
Путин предложи провеждането на референдум за целия пакет от промени в конституцията.
Заяви, че е склонен, че президентът на Русия не може да заема поста държавен глава повече от два поредни мандата. Той обаче изиска претендентите за държавен глава да са живели в Русия не по-малко от 25 години, а не както се изискваше до момента 10 години. Също по този начин висшите длъжностни лица не могат да имат непознато поданство.
Считам за належащо да се консолидират правилата на единна система на обществена власт в Конституцията и да се построи дейно взаимоотношение сред държавните и общинските органи, сподели още Путин. Президентът означи, че действителните пълномощия и благоприятни условия на локалното самоуправление „ би трябвало да се уголемяват и укрепват “. Според него е належащо усилване на ролята на губернаторите и това би трябвало да залегне в конституцията.
Руският водач предложи на Държавната дума да се повери правото да утвърди кандидатурата на премиера и на цялото държавно управление, отбелязвайки, че президентът няма да има право да ги отхвърли.
Путин обаче бе безапелационен, че Русия би трябвало да остане президентска република и че президентът би трябвало да резервира правото си да отстранява премиера и министрите.
В интернационален проект главното обръщение на Владимир Путин бе за премахване на предпоставките за нови войни. Той изрази готовността на Русия за съдействие в тази област.
Президентът отдели място в изявлението и на екологичната тематика. Той изиска основаването напълноценна система за еконаблюдение, настояща на територията на цялата страна.
Отбелязвайки, че междинната дълготрайност на живота в Русия е 73 година, което е с осем години повече, в сравнение с е било през 2000 година, Путин означи, че това се дължи на системата за опазване на здравето.
В обръщението си Путин обърна огромно внимание и на образованието с всичките съпътстващи го плюсове и минуси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР