Руският президент Владимир Путин подписа закон за повишаване минималната заплата

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за повишаване минималната заплата
Коментари Харесай

Минималната работна заплата в Русия скочи на... 290 лева

Руският президент Владимир Путин подписа закон за повишение минималната заплата (МРОТ) до равнището на виталния най-малко, заяви ТАСС. Документът е оповестен в петък на формалната страница на правна информация.
"Установен е минималният размер на заплата за труда от 1 януари 2018 година в размер на 9 489 рубли (около 270 лв. - б.р.) месечно. Започвайки от 1 януари 2019 година годишно от 1 януари минималният размер на заплатата ще се дефинира с федерален закон в размер на минималния витален най-малко на трудоспособното население в цяла Русия за втората четвърт на миналата година ", се споделя в документа.

Информация за размера на виталния най-малко в цяла Русия се разгласява на формалния уебсайт на съветската статистическа работа.

През септември Путин на срещна с ръководителите на публичната организация "Опора России " Александър Калинин и даде обещание, че управляващите ще усилят минималната работна заплата. Той акцентира, че хората не могат да получават заплата по-малка от нужния жинзен най-малко. Законът влиза в действие от 1 януари 2018 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР