Руският президент Владимир Путин подписа закон, ограничаващ броя на местните

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, ограничаващ броя на местните
Коментари Харесай

Русия ще ограничи персонала на руските посолства в „неприятелски” страни

Руският президент Владимир Путин подписа закон, ограничителен броя на локалните чиновници, които могат да работят в задгранични дипломатически и други задачи, съобщи Ройтерс.

С вчерашното решение държавното управление се задължава да сформира лист на страни, предприемащи " вражески " дейности по отношение на Русия, които ще бъдат подложени на рестриктивните мерки. Броят на локалните чиновници, които тези страни могат да наемат в Русия, може да бъде стеснен или напряко да им бъде наложена възбрана за наемане на чиновници.

Законът беше подписан на фона на нарастващ дипломатически конфликт с Чехия, при който и двете страни оповестиха свои дипломати за личност нон грата. Миналата седмица Чехия упрекна Москва, че е виновна за детонация с чешки склад за оръжие през 2014 година.

Вчера Русия разгласи петима полски дипломати за личност нон грата. Те имат период да изоставен страната до 15 май. Миналата седмица полското министерство на външните работи разгласи, че гони трима съветски дипломати в символ на взаимност със Съединените щати. Тогава държавното управление на Съединени американски щати наложи наказания на Русия поради хипотетичната ѝ интервенция в президентските избори и хакерска офанзива. Литва, Латвия и Естония изгониха съветски дипломати, също в израз на поддръжка за Чехия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР