Руският президент Владимир Путин отхвърли твърденията, че нацистка Германия и

...
Руският президент Владимир Путин отхвърли твърденията, че нацистка Германия и
Коментари Харесай

Путин: Чистките на Сталин са мрачна страница, но не е виновен за Втората световна война

Руският президент Владимир Путин отхвърли изказванията, че нацистка Германия и Съюз на съветските социалистически републики споделят отговорността за започването на Втората международна война, заяви Асошиейтед прес.

Две седмици откакто Германия нахлу в Полша на 1 септември 1939 година, Съюз на съветските социалистически републики нахлу също в тази страна от изток, като Хитлер и Сталин разделиха Полша и балтийските страни въз основа на скришен протокол.

Руски представители настояват, че Москва е била принудена да работи по този начин поради неуспеха на Запада да се опълчи на експанзията на Хитлер.

Пред делегатите на интернационалния спорен клуб " Валдай " в Сочи Путин сподели, че чистките на Сталин бележат " мрачна страница " в историята на Русия. Но той отхвърли концепцията, че Сталин споделя отговорността за започването на Втората международна война, наричайки я " връх на цинизма ".

Путин също по този начин акцентира решаващата роля, която Съюз на съветските социалистически републики е изиграл в разгрома на нацистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР