Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиненията, че руските войски са

...
Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиненията, че руските войски са
Коментари Харесай

Клането в Буча е също толкова "фалшиво", колкото и предишните твърдения за "химическа атака" в Сирия: Путин

Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиняванията, че съветските войски са виновни за убийството на цивилни в киевското предградие Буча , като дефинира случая като подправен. Президентът направи тези забележки по време на взаимна конференция с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко.

" Досега постоянно разговарях с сътрудници от западни страни. И когато ми кажат " Буча ", аз ги запитвам: " Били ли сте в миналото в Ракка? Видяхте ли по какъв начин този сирийски град беше изцяло подравнен със земята от американската авиация? От месеци там лежат трупове, които се разлагат в руини. И на никого не му пукаше за това ", сподели Путин и добави, че всеобщите убийства на цивилни от Запада в Афганистан са били посрещнати със същото безмълвие.

" Нямаше такова безмълвие, когато те проведоха провокации в Сирия, когато си фантазираха, че държавното управление на Асад употребява химически оръжия. После се оказа, че това е фалшив, същият фалшив е в Буча. "

 

 Руският президент добави също по този начин, че разследващите служби на страната към този момент са получили от беларуските си сътрудници материали, доказващи, че всеобщото ликвидиране в Буча, което значително е наречено " кръвопролитие ", е било инсценирано. Путин обаче не даде детайлности за материалите, които е загатнал.

Буча влезе в заглавията на вестниците при започване на април, малко откакто съветските военни се изтеглиха от покрайнините на Киев и украинските войски навлязоха в града, а в него бяха открити десетки мъртви цивилни. Киевските управляващи незабавно упрекнаха съветските военни за хипотетичното кръвопролитие, а водещи западни политици побързаха да застанат на страната на Украйна и да поддържат нейната позиция по случая. Предградието към този момент се е трансформирало в гореща точка за посещаване на европейски политици, които желаят да покажат своята взаимност с Украйна, както и да осъдят " съветските военни закононарушения ".

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР