Руският президент Владимир Путин одобри предложението на правителството дните от

...
Руският президент Владимир Путин одобри предложението на правителството дните от
Коментари Харесай

От 30 октомври до 7 ноември - неработни в Русия заради Сovid

Руският президент Владимир Путин утвърди предлагането на държавното управление дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат оповестени за неработни в Русия поради влошената епидемиологична конюнктура в страната.

През миналото денонощие в страната беше регистриран максимален брой умряли от Covid-19 от началото на епидемията - 1028 души. Новозаразените са повече от 34 000.

На днешното държавно съвещание с присъединяване на президента вицепремиерът Татяна Голикова съобщи, че епидемиологичната конюнктура в Русия се усложнява.

„ Повече от месец следим резистентен растеж на заболеваемостта и с днешна дата броят на откритите случаи на Covid-19 се приближава до 35 000 на денонощие “, уточни Голикова и предложи дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат оповестени за неработни.

Според нея практиката в някои райони да се изискват QR-кодове при посещаване на публични места би трябвало да бъде публикувана на територията на цялата страна.

Освен това би трябвало да бъде въведен режим на самоизолация за  хората над 60-годишна възраст и за хронично болните, които не са се ваксинирали.

Първият вицепремиер Андрей Балоусов предложи предстоящите загуби на дребния и междинния бизнеса да бъдат обезщетени с една минимална работна опасност за всеки работещ и с нисколихвени дълготрайни заеми.

Президентът Путин утвърди препоръчаните ограничения и прикани хората да се имунизират:

„ Има единствено два метода да преминем през този интервал - да прекарваме или да се имунизираме. По-добре е да се имунизираме. Защо да чакаме заболяването и тежките ѝ последици? Моля ви да деянията отговорност! “ 

Ваксинираните досега в Русия са над 47 милиона или към една трета от популацията на страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР