Руският президент Владимир Путин нареди в четвъртък на руската армия

...
Руският президент Владимир Путин нареди в четвъртък на руската армия
Коментари Харесай

Путин нареди армията да се увеличи със 137 000 души

Руският президент Владимир Путин подреди в четвъртък на съветската войска да усили броя на бойците си със 137 000 до общо 1,15 милиона на фона на военните дейности на Москва в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Указ на Путин не уточнява дали армията ще укрепи редиците си посредством набор на по-голям брой наборници, увеличение на броя на бойците доброволци или потребление на композиция от двете.

Президентският декрет ще усили общата бройка на съветския боен личен състав до 2 039 758 души, в това число 1 150 628 военнослужещи. Предишна заповед фиксира броя на военните надлежно на 1 902 758 и 1 013 628 при започване на 2018 година

Кремъл съобщи, че единствено договорни доброволци вземат участие в това, което той назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, отхвърляйки изказванията, че обмисля необятна готовност.

Руски медии и неправителствени организации настояват, че съветските управляващи са се пробвали да усилят броя на бойците, участващи във военните дейности в Украйна, като са привлекли повече доброволци, ангажирайки частни военни реализатори и даже са предложили прошка на някои пандизчии в подмяна на военна работа.

Регионалните управляващи също се пробваха да подсилят редиците, като образуваха доброволчески батальони, които да бъдат изпратени в Украйна.

Всички съветски мъже на възраст от 18 до 27 години би трябвало да служат една година в армията, само че огромна част заобикалят набора по здравословни аргументи или с отсрочвания, предоставяни на студенти. Делът на мъжете, които заобикалят набора, е изключително огромен в Москва и други огромни градове.

Руските военни събират наборници два пъти годишно, от 1 април и 1 октомври. Путин подреди активизирането на 134 500 наборници по време на последния пролетен набор по-рано тази година и 127 500 предходната есен.

През последните години Кремъл акцентира на увеличението на каузи на доброволци на договорни бойци, защото се стреми да модернизира армията и да усъвършенства нейната подготвеност. Преди Кремъл да изпрати войски в Украйна на 24 февруари, руската войска имаше над 400 000 бойци по контракт, в това число към 147 000 в сухопътните сили. Броят на наборниците се прави оценка на към 270 000, а останалите са офицери и подофицери.

Военни наблюдаващи означиха, че в случай че войната се проточи, тези цифри може да се окажат явно незадоволителни за поддържане на интервенциите в Украйна, която разгласи за цел да образува войска от 1 милион души.

Полковникът от запаса Виктор Мураховски означи, че указът на Путин от четвъртък отразява натиска за попълване на редиците на фона на военните дейности в Украйна.

В коментар, предаден от онлайн новинарското издание на портала РБК той сподели, че Кремъл евентуално ще се опита да продължи да разчита на доброволци и предвижда, че те ще съставляват по-голямата част от нарастването, подредено от Кремъл.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР