Руският президент Владимир Путин, който пристига на посещение в Сърбия

...
Руският президент Владимир Путин, който пристига на посещение в Сърбия
Коментари Харесай

70 000 души посрещат Путин в Белград

Руският президент Владимир Путин, който идва на посещаване в Сърбия на 17 януари, ще бъде посрещнат пред храма "Свети Сава " в Белград от над 70 000 души, написа белградският вестник "Новости ", представен от Българска телеграфна агенция.

Посрещането ще бъде проведено от неправителствения бранш, от патриотични организации, с предстояща поддръжка от ръководещата Сръбска прогресивна партия /СПП/, написа вестникът.

Планирано е участниците да се съберат на Площада на републиката и да тръгнат дружно към "Свети Сава ", където да дойдат сега, когато в храма дойде и Путин.

"Идеята на уредниците е по този метод да изразят почитание към съветския президент, който има огромни заслуги за одобряването на другарските връзки сред двете приятелски страни, както и признателност към най-голямата славянска страна за поддръжката ѝ на интернационалната сцена, когато става въпрос за териториалната целокупност на Сърбия ", показва "Новости ".

Вестник "Данас " написа по тематиката, че ръководещата СПП провежда митинга, като от централата на партията до общинските организации на СПП са изпратени "квоти " и да вземем за пример на "прогресивните " в Ниш е подредено да изпратят на мигинта в столицата към 3000 души, а на тези в Крагуевац - 2500. Очаква се идването на към 1000 рейса от доста елементи на Сърбия. Огромното болшинство ще бъде снимано с дронове, "за по-късна приложимост с маркетингови цели ", изясняват събеседниците на "Данас ".

Източници на вестника акцентират, че основната цел на уредниците на митинга не е да изразят благопожелание за добре пристигнал на съветския президент, а желанието на президента и водач на СПП Александър Вучич е да "нанесе контраудар на опозицията ". В този подтекст те напомят, че опозицията е оповестила, че ще провежда демонстрации ден по-рано, на 16 януари, на годишнината на убийството на косовския сръбски водач Оливер Иванович, както и че не престават съботните митинги на опозицията в Белград и в други градове.

"Вучич желае да покаже силата на "прогресивните ", като починалия президент на Сърбия и на Социалистическата партия Слободан Милошевич, който провежда контрамитинг в Белград през декември 1996 година, по време на студентските демонстрации ", показват събеседници на "Данас " от сръбската политическа сцена.

Отделни източници настояват, че е "почти несъмнено ", че Путин и Вучич ще посетят дружно село Банстол в региона Срем, чиито поданици стоят черква, известна измежду народа като "църквата на Путин ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР