Руският президент Владимир Путин коментира, че 755 американски дипломати трябва

...
Руският президент Владимир Путин коментира, че 755 американски дипломати трябва
Коментари Харесай

Путин иска 755 дипломати от САЩ да напуснат, но говори за сътрудничество

Руският президент Владимир Путин разяснява, че 755 американски дипломати би трябвало да изоставен Русия, което съгласно него е "чувствително " количество.

"Що се отнася до други вероятни ограничения или дали това е доста или малко, от позиция на работата на дипломатическото ведомство то е изцяло сензитивно. Тъй като стотици непотребни сътрудници - дипломати и механически личен състав, работеха и към момента работят в Русия, 755 би трябвало да прекратят своята активност в Руската федерация ", сподели Путин в изявление за Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания.

Вече публично Русия е зложелател номер едно на Съединени американски щати

Съединени американски щати с нови наказания против Русия, Москва отвърна

Миналата седмица русото Министерство на външните работи съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да съкратят дипломатическия си личен състав до 455 души, колкото са и съветските дипломати във Вашингтон. Това решение е отговор на новите американски наказания против Русия, утвърдени дефинитивно от Конгреса на Съединени американски щати.

Путин разясни

за какво Русия точно в този момент е взела решение за ответните ограничения

„ Защото американската стана още веднъж предприе с нищо не предизвикана, което е доста значимо, стъпка за утежняване на руско-американските връзки: за противозаконните ограничавания, за опити да се влияе върху други страни, в това число и върху личните съдружници, които са заинтригувани в развиването и съхранението на връзките с Руската федерация. Ние прекомерно дълго изчаквахме, че може би нещо ще се промени към по-добро, хранехме такава вяра, че обстановката някак ще се промени, само че в случай че се съди по всичко, в случай че тя се промени, това няма да бъде скоро “, показа съветският президент.

В отговор на въпроса за двустранното многопланово съдействие Путин акцентира: „ Ние, несъмнено, имаме какво да кажем, и да ограничим сфери от нашата взаимна активност, което ще бъде сензитивно за американската страна. Но мисля, че не би трябвало да вършим това, то ще навреди върху развиването и на интернационалните връзки “, разясни съветският президент.

Русия и Съединени американски щати имат сфери, в които съдействието е доста значимо, продължи президентът. „ Това е и сферата на ограничение на оръжията за всеобщо заличаване – тук ние свирим безспорно първа цигулка дружно със Съединени американски щати, – и укрепването на този режим, битката против тероризма “.

Според Путин към този момент са налице нелоши резултати. Той уточни по-специално основаването на зони за деескалация в Сирия, които по думите му са „ съответна стъпка, съответен резултат от взаимната работа. Не единствено в полза на Сирия, Русия, само че и в полза на Йордания, Израел, значи и на Съединени американски щати, като се има пред тип, че това е район, в който Съединени американски щати имат ползи. И на Израел, един от главните съдружници на Съединени американски щати. Така че ние работим и реализираме резултати даже и в този момент, даже и в тази прекомерно комплицирана обстановка “.

Путин загатна и въпросите за киберсигурността. „ Ние, аз към този момент приказвах за това, предлагахме неведнъж на американската страна да установим взаимоотношение между тях, с цел да си отстояваме ползи – и нашите, и американските, и въобще в целия свят да сложим под надзор такава отрицателна активност като киберпрестъпността. Вместо да стартираме градивна работа, единствено чуваме безпочвени обвинявания за интервенция във вътрешните работи на Съединени американски щати.

Ето, ние имаме положителни проекти за работа в далечния Космос. Примерно и наши, и американски учени с интерес преглеждат опцията за взаимна работа по проучването на Венера “, сподели Путин.

По-рано в неделя той

следи церемониал в Санкт Петербург по случай Деня на военноморския флот.

За първи път в историята на военноморските паради участваха повече от пет хиляди моряци от Балтийския, Северния, Черноморския и Каспийския флот. Общо 50 кораба и подводници бяха на парада. Над града прелетяха 40 самолета и хеликоптера на морската авиация. Зрителите видяха за първи път тежкия атомен ракетен крайцер "Пьотр Велики ", най-голямата атомна подводница в света "Дмитрий Донски ", новата фрегата "Адмирал Макаров ", кораба за битка с подводници "Вицеадмирал Кулаков " и други, показва ТАСС. Вижте във видеото зарята във връзка деня на военноморския флот.

В празника участваха и кораби от Китай, които преди няколко дни организираха общи учения с съветски моряци в Балтийско море.

Също за първи път церемониал в чест на съветския военноморски флот се състоя и в сирийския град Тартус, където Русия разполага с база. Начело на парада беше подводницата от Черноморския флот "Краснодар ", която дружно с фрегатите "Адмирал Есен " и "Адмирал Григорович " в края на юни нанасяше удари с крилати ракети по бази на бойци в Сирия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР