Украйна съобщи за масирани руски атаки с дронове през нощта

...
Украйна съобщи за масирани руски атаки с дронове през нощта
Коментари Харесай

Русия удари енергийната инфраструктура на Суми, украинска дрон атака в Белгород уби шестима

Украйна заяви за масирани съветски офанзиви с дронове през нощта в Сумска област, което е предизикало краткотрайно проблеми с електричеството, съобщи организация УНИАН.

При офанзивата украинските военновъздушни сили са унищожили 12 от общо 13 дрона " Шахид ", оповестяват Ройтерс и Укринформ.

Командването на Военно-въздушните сили е предизвестило за опасността малко преди среднощ, след което е регистрирано придвижване на дронове " Шахед " през Сумска област и гърмеж в Суми.

От градската военна администрация оповестиха, че ударът е бил ориентиран по енергийната инфраструктура на региона. В резултат без електроснабдяване са останали обитаеми места в Сумския, Роменския и Ахтирския район.

" Елекстроснабдяването в засегнатите селища и елементи от град Суми е възобновено ", заяви по-късно локалната военна администрация в Телеграм.

Това е втори подред подобен удар на съветската войска, откакто през вчерашния ден денем в доста от районите на Сумска област минаха на спешен режим за електро- и водоснабдяване.

Информация за потърпевши на този стадий не се дава.

В същото време губернаторът на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви в Телеграм, че при украинско нахлуване с дрон, ориентирано съгласно него против цивилни коли на компанията " Агро-Белогорие ", са починали 6 цивилни и са ранени 35 души. Двама от потърпевшите са деца, които са получили повърхностни контузии, съобщи ТАСС.

Инцидентът е станал покрай село Березовка, Борисовска област. Ударени са рейс с служащи на компанията и лек автомобил, заяви Гладков.

Според утринната сводка на Генералния щаб на ВСУ за миналото едно денонощие съветската войска е направила 125 офанзиви и 120 авиационни удари. Само в направлението на Бахмут и Авдеевка украинците са отблъснали повече от 30 офанзиви.

Информацията съответствува с предстоящото от самите украинци и доказано като подготовка нахлуване на съветската войска в Североизточна Украйна и по-точно регионите на Харков и Суми. В последните седмици Русия интензивно нападна двете области, като самият град Харков е под всекидневен обстрел.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР