Руският президент Владимир Путин живее в страх за живота си,

...
Руският президент Владимир Путин живее в страх за живота си,
Коментари Харесай

Разкриха най-големия страх на Путин. Няма прошка

Руският президент Владимир Путин " живее в боязън за живота си ", до момента в който армията му отстъпва, сподели почитан украински боен асистент, написа " Индипендънт ".

По-рано този месец Русия разгласи, че се отдръпва от региона на Херсон, отбелязвайки едно от най-неудобните провали за Путин и евентуална повратна точка във войната, която доближи деветия си месец, съобщи news.bg.
-->
Загубата на Херсон, единствената районна столица, завладяна от Русия по време на спора, нанесе тежък удар на проектите за основаване на сухопътен кулоар до Крим и обезпечаване на водоснабдяване на следения от Русия полуостров.

" Путин доста се опасява, тъй като в Русия няма амнистия за царете, които губят войни ", сподели пред The ​​Times Олексий Арестович, консултант на началника на кабинета на украинския президент.

" Сега той се бори за живота си. Ако той загуби войната, най-малко в съзнанието на руснаците, това значи край. Краят му като политическа фигура. И евентуално във физически смисъл ".

Победата на Украйна над Херсон пристигна след поредност от унизителни отстъпления на силите на Кремъл в районите Харков и Донбас. " Това принуди даже хора, които са доста лоялни към Путин, да се съмняват, че могат да завоюват тази война ", сподели Арестович.

Освобождаването на Херсон е провокирало възобновени съветски удари по инфраструктурата на страната и проекти за нова атака от Беларус, съветски съдружник на север от Украйна. Войските на Путин настъпиха към Киев от Беларус по време на ранните стадии на войната, само че бяха принудени да правят отстъпка след твърда опозиция.

Украинските управляващи започнаха да изтеглят цивилни от неотдавна освободените елементи на областите Херсон и Николаев, опасявайки се, че неналичието на топлота, електричество и вода заради съветския обстрел ще направи изискванията на живот прекомерно сложни тази зима.

Световната здравна организация (СЗО) споделя, че милиони хора в Украйна ще бъдат изправени пред " животозастрашаващи " условия през идващите месеци, като жителите на южните райони са призовани да се реалокират в по-безопасни региони в централните и западните елементи на страната.

Арестович повтори задачата на Украйна да си върне цялата земя, завзета от Русия, в това число Крим, черноморския полуостров, който беше анексиран от Кремъл през 2014 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР