Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел, която

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел, която
Коментари Харесай

Меркел и Путин говориха в Сочи за Иран и Северен поток 2

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел, която е на посещаване в Сочи, са разискали отдръпването на Съединените щати от нуклеарното съглашение с Иран. Двамата са на мнение, че е от интерес за Иран да остане в договорката.

Меркел съобщи също, че Русия остава стратегически сътрудник за Германия и положителните връзки с Москва не пречат на продължение на трансатлантическото съдействие.

Путин и Меркел са разговаряли и за построяването на газопровода "Северен поток 2 ". Според съветския президент това е извънредно търговски план и няма нищо общо с политиката.

"Проблемът е, че "Северен поток 2 " планува и може да се употребява освен за директни доставки до Германия, само че и до други европейски страни. А Доналд не е единствено президент на Съединените щати, а и доста мощен бизнесмен и мисли за отбрана на своя бизнес. "

Германският канцлер е настояла преносът на природен газ през Украйна да се резервира и след построяването на "Северен поток 2 ".

Владимир Путин и съветският министър-председател Дмитрий Медведев организираха къс диалог на съветски език с Ангела Меркел.

Кадри от диалога на Путин, Меркел и Медведев на входа на резиденцията бяха излъчени от телевизия "Русия 24 ".

Путин чакаше Меркел на верандата с букет от кремави рози, фрезии и други цветя в пастелни тонове.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР