Руският президент Владимир Путин е убеден, че сегашното поколение не

...
Руският президент Владимир Путин е убеден, че сегашното поколение не
Коментари Харесай

Путин: Днешното поколение не трябва да забравя Великата отечествена война

Руският президент Владимир Путин е уверен, че настоящето потомство не би трябвало да губи нито загатна за Великата отечествена война, нито бдителността. Това съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
" Денят на огромната победа ни се дава от ориста на страната, тъй че паметта, съвестта и бдителността ни в никакъв случай да не избледняват ", съобщи президентът на банкет в Кремъл в чест на Деня на успеха.
" От пролетта на 1945 година са минали 74 години, няколко генерации, само че споменът за отминалата война, на доблестните бранители на Родината, които на цената на невероятните жертви и загуби смазаха нацизма, не избледнява ", акцентира Путин. Според него " врагът е надвит освен от силата на технологията и военната мощност, само че най-важното е, че поразителното оръжие е в ръцете на един праволинеен, обединен народ, единен в отбрана на своето и родното и на фронта и в тила ".
Президентът означи, че Денят на успеха се чества " топло, тържествено, със синовна горделивост и с такива сърдечни усеща, които е мъчно да се изразят с думи ". " Всички наши хора почитат и благодарят на поколението на спечелилите, неговият храбър път за всички нас не е далечна история, той е част от нашия живот, нашата морална същина, мярка на нашите желания и мисли, дейности и каузи ", сподели президентът.
Путин увери, че руснаците ще създадат всичко, с цел да бъдат почтени за паметта на бойците, воювали по време на Великата отечествена война. " Ние, вашите наследници, ще създадем всичко, с цел да бъдем почтени за вас, скъпи ветерани, да осъществим главния ви завет - да защитим Родината, да работим за нейното положително, да я обичаме с цялото си сърце ", сподели президентът.
Държавният глава акцентира, че всяко съветско семейство има своя персонална хроника на войната, която се състои от писма от фронта, погребения и пожълтели фотоси, както и мемоари и прощални думи на ветерани. „ Младите хора се стремят да научат колкото е допустимо повече за своите дядовци и прадядовци ”, съобщи той. „ Участниците в придвижването за търсене и търсене възвръщат детайлите от войната, ориста на изчезналите бойци, оказват помощ на потомците да открият гробовете на родственици, които са починали за родината си. Правят го от душите си, равняващи се на живота Ви, скъпи ветерани, вашата същинска, безусловна обич към Отечеството ".
" Това беше национализъм, апел към същинските полезности, които станаха най-мощната, най-надеждна поддръжка за милиони хора по време на войната ", сподели Путин. " Те бяха разнообразни по възраст и народност, мъже и дами, възрастни хора и даже деца. Всеки понесе своя тежък дял, за всичко - толкоз доста тъга и страдалчество, които, както наподобява, не могат да бъдат понасяни. " Преодолели сте всичко поради същинската Ви желязна воля да ги отблъснете, провалянето на нацистите визира освен нас, само че и целия свят ", сподели той, обръщайки се към ветераните.
Завършвайки речта си, президентът предложи тост: " За прославеното потомство спечелили, за огромната победа, за просперитета на Родината! ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР