Руският президент Владимир Путин благодари на египетския си колега Абдел

...
Руският президент Владимир Путин благодари на египетския си колега Абдел
Коментари Харесай

Путин и Ал-Сиси обсъдиха ситуацията в Газа

Руският президент Владимир Путин благодари на египетския си сътрудник Абдел Фатах Ал-Сиси за помощта на страната му при евакуацията на съветските жители от линията Газа. Това заяви пресслужбата на Кремъл.


" Състоя се телефонен диалог сред президента на Руската федерация Владимир Путин и президента на Арабска република Египет Абдел Фатах Ал-Сиси. Владимир Путин благодари за всестранното подпомагане на Египет при евакуацията на съветските жители от линията Газа ", се споделя в известието.

Страните са изразили угриженост по отношение на възходящия брой на жертвите измежду цивилното население в линията Газа. " Продължи разискването на извънредно изострената обстановка в зоната на палестинско-израелския спор. Двете страни показаха дълбока угриженост по отношение на невижданото повишаване на броя на жертвите измежду цивилното население, в това число хиляди деца и дами ", се споделя в известието.

Путин и Ал-Сиси са удостоверили, че Москва и Кайро поддържат разрешаването на спора в Близкия изток посредством основаването на суверенна палестинска страна./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР