Руският президент Владимир Путин бе домакин на десетки лидери на

...
Руският президент Владимир Путин бе домакин на десетки лидери на
Коментари Харесай

Путин засилва влиянието на Русия в Африка с обща среща с 43 африкански лидери

Руският президент Владимир Путин бе хазаин на десетки водачи на африканските народи за първата по рода си среща сред Русия и Африка , отразявайки новите старания на Москва да разшири въздействието си на континента .

Путин се срещна с египетския президент Абдел-Фатах ел-Сиси преди двамата водачи да открият икономическа среща с държавни ръководители, висши чиновници и предприемачи.

В двудневната среща на върха участват водачи на 43 от 54-те страни на континента , като останалите страни са показани от висши чиновници.
 Русия подкрепя с военна техника над 30 африкански страни
Русия подкрепя с военна техника над 30 африкански страни

Спазвамет правилото " африкански проблем - африканско решение ", съобщи Путин

Путин съобщи, че годишната търговия на Русия с африканските страни се удвоява през последните пет години и надвишава 20 милиарда $.

Той означи, че " явно не е задоволително ", добавяйки, че съветската търговия с Египет съставлява към 40%.

Сиси в речта си насърчи съветските компании да разширят вложенията си в Африка. " Вече има подобаващ миг за това ", сподели той.

През последните години Русия работи методично за разширение на въздействието си в Африка , възползвайки се от очевидно намаляващия интерес на Съединени американски щати към континента при администрацията на президента Доналд Тръмп.
 Русия изпраща два стратегически бомбардировача Ту-160 в Южна Африка
Русия изпраща два стратегически бомбардировача Ту-160 в Южна Африка

Целта била подкрепяне на бойната подготовка на летателния състав на двете страни

Москва се стреми да съживи връзките, изковани по време на Студената война , когато изсипва средства и оръжия в Африка в съревнование със Съединени американски щати и работи за построяването на нови връзки като връзките с Южна Африка.

Путин отбелязва, че Москва е отписала дълг от 20 милиарда $ - той не сподели през кой интервал - и дава помощ на африканските страни . Той съобщи, че Русия е подготвена да разшири търговията , да помогне с естествените запаси и да предложи своите технологии на континента.

" В Африка има доста евентуални сътрудници с положителни вероятности и голям капацитет за напредък . В идващите четири до пет години можем още веднъж да удвоим търговията си, като най-малко ", добавя съветският президент.
 Путин ускорява стратегическите връзки с ОАЕ
Путин ускорява стратегическите връзки с ОАЕ

С 5000 бойци и главно задгранично пристанище за Военноморски сили, Съединени американски щати остават главен сътрудник за сигурност на ОАЕ

Путин приветства скорошното основаване на африканска зона за свободна търговия , като показва вяра, че това ще помогне за по-нататъшното усилване на търговията сред Русия и континента.

Изказвайки се на среща с президента на Южна Африка Сирил Рамафоса в коридорите на срещата, Путин съобщи, че Москва се стреми да разшири търговията с Южна Африка .

Търговията с една от най-развитите стопански системи в Африка доближи 1 милиард $ предходната година .
 Русия уголемява въздушната си база в Сирия
Русия уголемява въздушната си база в Сирия

Средиземноморието е основно за Русия и за достъп до Южна Европа, Близкия Изток и Северна Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР