Руският президент свиква националния Съвет за сигурност днес. Очаква се

...
Руският президент свиква националния Съвет за сигурност днес. Очаква се
Коментари Харесай

Путин свиква Съвета за сигурност заради Кримския мост, камионът е тръгнал от България

Руският президент привиква националния Съвет за сигурност през днешния ден. Очаква се една от главните тематики на съвещанието да бъде гърмежа на Кримския мост. 

Камионът, взел участие във гърмежа, е тръгнал от България. Това рапортува на Владимир Путин ръководителят на следствения комитет Александър Бастрикин по време на среща сред двама за хода на следствието на гърмежа преди дни. 

На 8 октомври рано сутринта на моста, който свързва полуостров Крим с континенталната част на Русия, се взриви тежкотоварен камион. Огънят обхвана седем цистерни с гориво от преминаващата по железопътната част на моста комбинация. Загинаха трима души.
Президентът Путин назова гърмежа на Кримския мост терористичен атентат, чиито създатели, поръчители и реализатори са украинските специфични служби, ориентиран към разрушаването на сериозно значима гражданска инфраструктура. 

Бастрикин добави, че в организирането на атентата са взели участие съветски жители и непознати страни. По думите му следователите са открили маршрута на камиона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР