Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова посъветва премиера Кирил Петков

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова посъветва премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Руското посолство препоръча на Петков и делегацията в Киев да отидат до ДНР и ЛНР

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова посъветва премиера Кирил Петков и водената от него делагация да посетят освен Киев, само че и ДНР и ЛНР: „ За да получат справедлива информация за протичащите в Украйна събития бихме предложили на представителите на българската делегация да пообщуват също по този начин и с формалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат ТЯХНОТО виждане на обстановката, да чуят ТЯХНАТА история за аргументите на спора и отношението на украинската власт към в миналото лично население. Убедена съм, че в случай че българската страна има такова предпочитание, няма да е мъчно да се провежда подобен контакт”, написа посланичката в обзорния брифинг.

По тематиката с оръжията задачата следяла деликатно: „ Разчитаме, че формалната София в цялостен размер прави оценка всички отрицателни последствия на такава стъпка за по-нататъшните руско-български отношения”.

По тематиката с прекъснатите доставки на газ Митрофанова акцентира, че „ Газпром” е уведомил за дейностите си на 26 април.

„ Въпреки всички вражески стъпки, направени против Русия, нашата страна до момента е оставала благонадежден сътрудник на България. Добросъвестно е изпълнявала отговорностите си по отношение на газа, в това число и обезпечаване на спомагателни размери, когато София имаше потребност от тях и ни молеше за помощ. Да припомня, че за финален път това беше през лятото предходната година.

Въпреки това, България се причисли към страните, които са решили да приложат по отношение на Русия способи на прям шантаж и рекет – съветските валутни активи бяха нелегално блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест в действителност от Русия желаеха да продължава да доставя газ гратис. Така, западните клиенти не са оставили на „ Газпром “ различен излаз, с изключение на да им предложи да продължат да заплащат с рубли за „ синьото гориво “, като се резервира предходната цена и другите условия на настоящите договори”, оповестяват от посолството.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР