Руският парламент ще гласува законопроект, който дава на всеки гражданин

...
Руският парламент ще гласува законопроект, който дава на всеки гражданин
Коментари Харесай

Всеки руснак със смартфон става катаджия

Руският парламент ще гласоподава законопроект, който дава на всеки жител на страната правата на помощник на Държавната автомобилна ревизия (ГАИ). Ако поправките бъдат признати, тамошните катаджии ще могат да постановат санкции единствено по снимков или видеоматериал, документиращ нарушаване.

В момента свидетелствата от жители могат да послужат единствено като мотив за формиране на административни каузи. Това значи, че всяко известие за осъществено нарушаване предстои на инспекция от страна на федералните органи на изпълнителната власт, което изисква в допълнение време и средства.

Нововъведенията в законодателството плануват ГАИ да може да постанова санкции за нарушавания, документирани със фотография или видео от "народни инспектори ". В такива случаи административен протокол няма да се сформира, а обжалването на санкциите ще става доста по-трудно.

За да извършват функционалностите си законно, бъдещите "народни инспектори " ще би трябвало да се записват в портала за държавни услуги и да конфигурират особено приложение на смарт телефоните си. Така всеки руснак ще може да стане помощник на ГАИ и да се бори с наглеците на пътя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР