Руският парламент одобри законодателство за започване на връчване на повиквателни

...
Руският парламент одобри законодателство за започване на връчване на повиквателни
Коментари Харесай

„Електронен ГУЛАГ“: Русия започва да връчва повиквателни онлайн

Руският парламент утвърди законодателство за започване на връчване на повиквателни документи онлайн, съобщи Би Би Си. Кремъл отхвърли този ход да има за цел да форсира по-нататъшната готовност на съветските мъже или да постави завършек на необятно публикуваното отбягване на военна работа. Хиляди руснаци заобиколиха призовката, с цел да избягат от войната в Украйна.

Критиците споделят, че законът е още едно доказателство, че управляващите основават " електронен ГУЛАГ ", имайки поради мрежата от затворнически лагери от руската ера.

Досега документите за набор в Русия трябваше да се връчват персонално или посредством шеф.

В реалност това е означавало, че мнозина заобикалят набора, като се отдалечават от мястото, където са регистрирани, или просто не отварят вратата, когато се обаждат военни чиновници.

Съгласно новото законодателство повиквателните документи ще се смятат за връчени незабавно щом се появят на специфичния държавен портал за „ държавни услуги “, наименуван „ Gosuslugi “.

„ Призовката се смята за получена от момента, в който е постъпила в персоналната поща на военнообвързания “, сподели по малкия екран Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита на съветския парламент.

От този миг наборникът ще бъде задължен да се яви в локалната военна работа.

Гражданите, които не се явят, ще получат възбрана за пътешестване в чужбина и могат да бъдат изправени пред други ограничавания.Те няма да могат да купуват или продават парцели, шофьорските им книжки ще бъдат анулирани и няма да могат да записват дребен бизнес.

От 395 съветски депутати, които гласоподаваха за закона, 394 го поддържаха, а един се въздържа.Долната камара на Русия или Държавната дума има 450 депутати.

Новото законодателство ще влезе в действие, когато бъде подписано от президента Владимир Путин, което евентуално ще се случи скоро.

Миналия септември Кремъл стартира безредна незабавна мобилизационна акция в поддръжка на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна, на фона на поредност от унизителни провали след нейната пълномащабна инвазия.

Смята се, че повече от 300 000 някогашни бойци и някогашни наборници са били извикани в акция, която постоянно е виждала млади мъже да бъдат прибирани на улицата или в търговски центрове.

Хиляди мъже на възраст от 18 до 27 години избягаха в чужбина, с цел да избегнат военната работа, а митингите избухнаха в доста съветски градове, макар че бяха бързо потушени.

Според изтекли документи от Съединени американски щати се счита, че Русия е понесла сред 189 500 и 223 000 жертви.Тези цифри включват 35 500-43 000 мъже, убити в борба и други 154 000-180 000 ранени.

За финален път съветските управляващи разкриха данни за жертвите през септември предходната година, когато потвърдиха гибелта на 5937 военнослужещи.

Уеб порталът на държавните служби се употребява необятно от руснаците, с цел да аплайват за нов паспорт или удостоверение за брак, да заплащат сметки и санкции или да си записват час при персонален доктор.

Красилщик обаче предизвести, че страната го е трансформирала в място, което да обезпечава на съветската страна пушечно месо.

Прессекретарят на президента Путин, Дмитрий Песков, отхвърли новото законодателство да е обвързвано с опит за разширение на мобилизацията: „ Това е просто за възстановяване на военните записи. Системата би трябвало да дава отговор на актуалните условия. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР