Руският опозиционер Иля Пономарьов подготвя поход към Москва, написа базираното

...
Руският опозиционер Иля Пономарьов подготвя поход към Москва, написа базираното
Коментари Харесай

Руски опозиционер подготвя поход към Москва

" Руският опозиционер Иля Пономарьов приготвя поход към Москва ", написа основаното в Нидерландия издание Moscow times.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12030
" За да се постави завършек на изтощителната война в Украйна, би трябвало да се детронира Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ", сподели някогашния народен представител в Държавната дума (парламента в Москва).

" Аз набирам хора, които да тръгнат към столицата на Руската федерация ", уточни още той.

По думите на опозиционера: Всеки месец получавам към хиляда поръчки от искащи да вземат присъединяване в похода към Москва. Аз утвърждавам едвам 40-на кандидатури месечно.

" Надявам се, че ще мога да основа немногобройна, само че ефикасна бойна единица и с нейна помощ да смъква Путин от власт ", сподели още някогашният парламентарист.

Пономарьов също съобщи, че той е измежду създателите и политически началник на Руския доброволчески корпус (РДК), формиран от етнически руснаци, живеещи в Украйна и други страни по света. Той е формиран през лятото 2022 година и е част от Въоръжените сили на Украйна. Числеността на РДК е сред 30 и 150 души.

Според опозиционера РДК стои зад убийствата на прокремълския боен блогър Владлен Татарски (2 април 2023 година в Санкт Петербург), дъщерята на близкия до Путин държавник Александър Дугин - Даря Дугина (20 август 2022 година край Москва) и съвсем всекидневните саботажи по железопътните линии на Русия.

Пономарьов (роден през 1975 г.) бе народен представител от 2007 до 2016 година Той бе единственият законодател в Държавната дума, който на 16 март 2014 година гласоподава срещу съветската анексия на украинския черноморски полуостров Крим. През същата година депутатът отпътува за Съединени американски щати. През 2016 година той бе лишен от депутатски имунитет и против него бяха заведени няколко каузи.

Пономарьов стана украински жител с декрет на някогашния държавен глава през 2019 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР