Руският опозиционер Алексей Навални ще бъде погребан в петък, 1

...
Руският опозиционер Алексей Навални ще бъде погребан в петък, 1
Коментари Харесай

Алексей Навални ще бъде погребан на 1 март в Москва

Руският опозиционер Алексей Навални ще бъде заровен в петък, 1 март, в Москва, заяви неговата говорителка Кира Ярмиш в обществената мрежа Х.

Опелото ще стартира в 14 часа локално време в църквата " Успокой моите скърби " в московския регион Марино . След това критикът на Кремъл ще бъде заровен в Борисовското гробище в югоизточната част на съветската столица.

Новината идва на дванайсетия ден от момента, в който за гибелта на политика. От тогава майката на Навални в продължение на 4 дни не беше допускана до тялото на Навални, след това не можеше да го получи, тъй като й поставяха изискване да го погребе в фамилен кръг, а най-после се оказа мъчно да се откри погребална организация, съгласна да провежда поклонението.

Алексей Навални беше водач на съветската съпротива. Той не беше допускан до присъединяване в избори, беше тровен с Новичок и най-после наказан по скалъпени обвинявания. Към края на 2023 година той беше изместен в затвор оттатък Полярния кръг, където и почина при неразбираеми условия.

" Навсякъде ни отхвърлиха да ни дадат каквото и да било. На някои места ни споделяха, че им е неразрешено ", написа в Телеграм Иван Жданов - един от най-близките сътрудници на Навални в неговия Фонд за битка с корупцията (ФБК). Той упрекна за това Кремъл и кмета на Москва Сергей Собянин , който е непосредствен другар на президента Владимир Путин .

Жданов добави, че околните са желали погребението да се състои на 29 март , само че се е оказало, че в този ден " няма [да има] нито един човек, който да изкопае гроб ". В същия ден Путин ще направи годишното си послание към нацията. Той към момента не е коментирал гибелта на главния си критик.

Жданов заяви още, че екипът на Навални е намерил задоволително огромна зала в Новокосино, само че в последна сметка контракт по този начин и не бил подписан, тъй като от погребалната организация сложили изискване за „ безшумно фамилно заравяне “.

Той означи, че полагането в гроба ще се състои в 16,00 часа московско време, в гробище, което се намира на съвсем 20 км от Кремъл. И Жданов, и Ярмиш приканиха тези, които желаят да изпратят Навални, да отидат много по-рано.

Преди това тялото на водача на съветската съпротива не беше давано от управляващите на майката му в продължение на 8 дни. Това най-сетне се случи, откакто тя насочи видеообръщение към Путин да ѝ бъде позволено да го прибере, с цел да може. Людмила Навалная обаче упрекна съветските следователи, че са я изнудвали да провежда загадка панихида на сина си без наличието на опечалени.

Междувременно съветските управляващи направиха, сложили цветя в памет на Навални.

Навални умря на 47-годишна възраст в сибирска наказателна колония, където беше съвсем непрестанно държан в извънредно тежки условия в карцер. Според съветските управляващи той е умрял от естествена гибел. Има обаче голям брой събитията към гибелта му, които.

Освен това от екипа му оповестиха, че Навални е умрял директно след прогрес в договаряния сред Русия, Съединени американски щати и Германия той и двама американци, които също са в съветски затвори, за съветския наемен палач Вадим Красиков . Той излежава в Германия за убийството през 2019 година в Берлин на етнически чеченец.

Западни водачи, измежду които американският президент Джо Байдън , упрекнаха непосредствено Путин за гибелта на Алексей Навални поради целенасочения тормоз против него в пандиза. Същото направи и неговата вдовица - Юлия Навалная , която сподели, че ще продължи неговото дело. В сряда тя ще приказва пред Европарламента в Страсбург.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР