Посетете страницата ни в Интернет, за да се включите в

...
Посетете страницата ни в Интернет, за да се включите в
Коментари Харесай

Трудовите права на българите нарушени, шефовете ги принуждават да работят извънредно без пари

Посетете страницата ни в Интернет, с цел да се включите в самодейността „ Знам правата си на работното място “, приканиха от КНСБ

Масово се нарушават трудовите права на българина. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.

Няма сфера в трудовото законодателство, в която да няма злоупотреби, разяснява той. 

„ Целият набор от трудовото законодателство се нарушава и към момента съществува въпросът кой е най-погазваният закон – дали е този за придвижване по пътищата, или Кодекса на труда. Смятам, че е кодекса и това би трябвало да се приключи освен с самодейността на синдикатите, а с по-адекватна политика на страната “, акцентира Капитанов. 

„ От сигналите, които получаваме и от тези до Инспекцията по труда, е видно, че най-честите нарушавания са в областта на здравословните и безвредните условия на труд, както и за противозаконното полагане на ексклузивен и незаплащането му по законов ред “, добави той.

„ Най-фрапантното е, че на работните места доста постоянно няма консумативи, хигиена, положителни мебели и техника. Не им се дават полагащите очила, когато работят с видеодесплей “, посочи синдикалистът. 

Няма човек у нас, който да няма проблеми в работата си, добави той, откакто насочи апел към жителите. Нека да посетят страницата на КНСБ в Интернет, с цел да се включат в самодейността „ Знам правата си на работното място “, моли вицепрезидентът на КНСБ.

Във всеки град ще има разнообразни начинания – открити синдикални приемни, правни съвещания, шествия, концертни и спортни празници, сподели още той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР