Руският опозиционер Алексей Навални реагира с остра критика на решението

...
Руският опозиционер Алексей Навални реагира с остра критика на решението
Коментари Харесай

Навални към Google и Apple: Вие сте страхливци!

Руският опозиционер Алексей Навални реагира с остра рецензия на решението на Гугъл и Apple да блокират приложението за " Умно гласоподаване ", основано от неговия екип. Той упрекна двете IT-компании в плашливост, заяви Дойче веле.

В свои изявления в обществените мрежи политикът изрази удивлението си от това " какъв брой безропотно всемогъщият Big Tech се е трансформирал " в асистент на съветския президент Владимир Путин при подправянето на резултатите от парламентарните избори.

В навечерието на вота в Русия Apple и Гугъл, по искане на съветските управляващи, блокираха достъпа до приложението " Навални " с функционалност " Умно гласоподаване ". По-късно и Гугъл Docs направи недостъпни файловете с рекомендации за " Умно гласоподаване " по гледище на държавния контролен орган Роскомнадзор, а видеопорталът YouTube блокира два видеоматериала с имената на препоръчани от Навални претенденти.

" Едно от провокациите на новото време е в това, че в този момент лъжепророците идват при нас не в овчи кожи, а в суичъри и развлечени дънки. На фона на големи екрани ни споделят " make the world a better place ", само че от вътрешната страна са лъжци и лицемери. ", написа Навални.

Същевременно той показва убеденост, че множеството от работещите в Гугъл и Apple са " почтени и положителни хора ", и ги приканва да " не се помиряват със страхливостта на своите шефове ".

В обособени свои изявления Алексей Навални написа, че е " ужасно наскърбен и отчаян " от създателя на месинджъра Telegram Павел Дуров, който по думите му не е очаквал да види " в листата на " путиновите блокировачи ". Политикът припомня по какъв начин единствено преди няколко години е приказвал на протест против блокирането на Telegram в Русия и акцентира, че още веднъж би го направил.

" Това, че някой предава правилата си, не значи, че ние би трябвало да се усъмним в нашите " - безапелационен е Навални.

Преди изборите в Русия Telegram блокира бот, показващ лист с предложените за " Умно гласоподаване " претенденти по изборни региони. Павел Дуров изясни блокирането с " традицията за ден на размисъл ", въпреки че при гласоподаване, продължаващо повече от ден, това не важи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР