Руският опозиционер Алексей Навални призова привържениците си да бойкотират всенародното

...
Руският опозиционер Алексей Навални призова привържениците си да бойкотират всенародното
Коментари Харесай

Призив за бойкот в Русия

Руският опозиционер Алексей Навални прикани последователите си да бойкотират всенародното гласоподаване на конституционната промяна, която може да разреши на президента Владимир Путин да остане на власт до 2036 година, съобщи AFP.

Този избор ще бъде изцяло подправен, твърди Навални в блога си и приканва поддръжниците си „ да се подиграят на този избор и да го презрат обществено “. „ В избори ще участваме, само че не и във имитация “, декларира Навални, представен от БНР. Той дефинира планувания за 22 април избор като „ закононарушение против пенсионерите “ поради разпространяването на епидемията от новия ковид, който е изключително гибелен при хората от третата възраст.

През януари Владимир Путин стартира промяна на конституцията, която с помощта на добавено в последния миг изменение му дава право да ръководи още два мандата след края на настоящия, който изтича през 2024 година Това изменение разрешава на Путин да нулира своите президентски мандати. Руският закон разрешава на президента да ръководи не повече от два поредни мандата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР