Руският опозиционен политик Алексей Навални потвърди във вторник пристигането си

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални потвърди във вторник пристигането си
Коментари Харесай

Алексей Навални потвърди местонахождението си в арктическата наказателна колония: Аз съм вашият нов Дядо Мраз

Руският опозиционен политик Алексей Навални удостовери във вторник идването си в наказателна колония в арктически район в Северна Русия и сподели, че е в " ужасно въодушевление, както прилича на Дядо Мраз ".
 
" Намерихме Алексей Навални. Сега той се намира в IK-3 в селището Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг. Адвокатът му го посети през днешния ден. Алексей се усеща добре ", съобщи в събота неговата говорителка Кира Ярмиш в обществените мрежи.

Навални разгласява серия от 10 свързани известия (нишка) в профила си в X, откакто в продължение на повече от две седмици беше в неопределеност - нито публикуваше, нито някой от съдружниците и юристите му имаше сведения къде се намира и в какво положение е.
 
В известието си от 26 декември Навални написа, че се е видял с юриста си, а първото му известие стартира с:
" Имам палто от овча кожа, шапка с ушанки, скоро ще ми дадат филцови ботуши, към 20-ия ден имам и брада. Вярно, че няма елени, само че пък има големи, пухкави, доста красиви пастирски кучета ", написа Навални. Той загатва кучетата още един път в едно от последните известия, в което разказва конвоя в пандиза: " Не е като в Централна Русия, а като по филмите - с картечници, в топли ръкавици и валенки. С тези доста красиви пухкави пастирски кучета. "

Сподвижниците му оповестиха в понеделник, че Навални е бил изместен в наказателна колония на север от Арктическия кръг.

" Не споделям: " Хо-хо-хо ", само че споделям: " О-о-о ", когато погледна през прозореца, където първо е нощ, след това вечер, след това отново нощ ", написа в едно от обвързваните известия в X 47-годишният опозиционен водач, който има няколко присъди за отнемане от независимост - за 9 и половина години от 2021 година и за 19 години - от тази година.

Той споделя още, че е бил доведен в събота вечерта (23 декември), и бил превозен " с такива защитни ограничения и по подобен чудноват маршрут (Владимир - Москва - Челябинск - Екатеринбург - Киров - Воркута - Харп) ", че не очаквал, че някой ще го откри тук доникъде на януари. Ето за какво бил извънредно сюрпризиран, когато в понеделник вратите на килията му били отворени с думите: " Адвокатът ти е тук да ти види. " От него научил, че никой не знаел къде е и " някои даже се тормозиха. Благодаря ви доста за поддръжката! ".

" Като цяло не се тревожете за мен. Добре съм. Страшно се веселя, че най-сетне стигнах дотук ", споделя Навални, преди да приключи с:
Тъй като аз съм Дядо Мраз, евентуално се интересувате от въпроса за подаръците. Но аз въпреки всичко съм Дядо Мраз " със специфичен режим, тъй че единствено тези, които са се държали доста неприятно, ще получат дарове ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР