Руският опозиционен лидер е тазгодишният лауреат на , съобщиха от

...
Руският опозиционен лидер е тазгодишният лауреат на , съобщиха от
Коментари Харесай

Алексей Навални с наградата Сахаров на ЕП за свобода на мисълта

Руският опозиционен водач е тазгодишният лауреат на, оповестиха от пресслужбата на Европейския парламент (ЕП). Навални остана на финала за наградата дружно с 11 афганистански правозащитнички и някогашната президентка на Боливия Жанин Анес.

Източникът посочи, че е имало запаси към вота за Навални, защото премията би могла да му попречи да излезе от пандиза в Русия, където сега излежава присъда.

Хейди Хаутала, заместник-председател на Екологичен потенциал, разгласи лауреата за 2021 година в пленарната зала в Страсбург в сряда следобяд, откакто по-рано беше взето решение от Председателския съвет на Екологичен потенциал (съставен от ръководителя на Екологичен потенциал и ръководителите на политическите групи).

Председателят на Парламента Давид Сасоли съобщи: „ Европейският парламент избра Алексей Навални за притежател на тазгодишната премия " Сахаров ". Той води поредна акция против корупцията на режима на Владимир Путин, а посредством своите профили в обществените медии и политически акции Алексей Навални оказа помощ за разкриването на злоупотреби и активизира поддръжката на милиони хора в цяла Русия. Заради това той беше токсичен и хвърлен в пандиза. "
 Германско жури присъди на Навални премия за свободно слово Германско жури присъди на Навални премия за свободно слово
Германска премия за народна власт и свободно слово бе присъдена съветския опозиционер Алексей Навални и неговата фондация за битка с корупци...

„ Присъждайки премията " Сахаров " на Алексей Навални, признаваме голямата му персонална храброст и удостоверяваме непоколебимата поддръжка на Европейския парламент за незабавното му освобождение ", добави той.

Хейди Хаутала, заместник-председател на Екологичен потенциал, съобщи: „ Тази година премията " Сахаров " за независимост на мисълта беше присъдена на покровител за смяна. Алексей Навални прояви огромна храброст в опитите си да възвърне свободата на избор на съветския народ. В продължение на години той се бори за правата на индивида и главните свободи в страната си. Това му коства свободата и съвсем живота му. От името на Европейския парламент приканвам за незабавното му и абсолютно освобождение. "

„ Днес Парламентът отдава респект и на група афганистански дами, които са се борили настойчиво за тъждество и права на индивида в страната си и които бяха номинирани за премията " Сахаров ". Избрахме да отдадем респект на смелостта на тези дами, защото те са измежду първите потърпевши от нарушаването на най-основните им права и свободи, откакто талибаните завзеха властта в Афганистан ", добави тя.

Церемонията по връчването на премията " Сахаров " ще се състои на 15 декември в Страсбург.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР