Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в затвора,

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в затвора,
Коментари Харесай

Алексей Навални с тежки обвинения към Путин и Абрамович

Руският опозиционен водач Алексей Навални, който се намира в пандиза, написа в персоналния си блог, че президентът Владимир Путин и олигархът Роман Абрамович крадат от бюджета на страната и влагат парите на Запад, написа sega.bg.

Поводът за коментара се две вести, свързани с Абрамович. В средата на декември стана ясно, че през 2021 година той е станал жител на Португалия, възползвайки се от португалски закон, който предлага натурализация на наследниците на сефарадските евреи, изгонени от Иберийския полуостров по време средновековната инквизиция. Хиляди евреи от Израел са получили португалско поданство, откогато е излязъл законът през 2015 година. Абрамович има и израелско с изключение на съветско поданство. Наскоро стана известно и че си е купил аероплан " Боинг 787 ".

По този мотив Навални написа:

" Телевизорът в нашата (затворническа) колиба по цели дни се къса да се бори с НАТО. По всички стратегии приказват за заканите от НАТО. Самият Путин реве, че НАТО е на прага ни и няма по какъв начин да отстъпим.

Сякаш цяла Русия живее единствено с това и хората не се интересуват от други вести.

А по-късно идва юристът ми и споделя новините от действителния живот. Близкият на Путин олигарх и един от неговите ковчежници - Роман Абрамович, става известно, получил португалско поданство. Страна- членка на НАТО.

Намерил страна, в която може да заплати публични и полуофициални подкупи, и да се озове на другата страна, по този начин да се каже, на Путинската фронтова линия. Освен това Абрамович си направил и новогодишен подарък - купил си нов аероплан. " Боинг " 787 за 350 милиона $. Самолетът е създаден в основната натовска страна и парите са влезнали в нейната стопанска система. Тук 10 суперджета съветско производството костват толкоз.

Ако някой е не запомнил, главната част от благосъстоянието си Абрамович е получил по този начин: през 1997 година приватизира Сибнефт за 100 милиона $. През 2005 година дружно с Путин подписаха договорката на века: страната (Газпром) изкупи назад Сибнефт от Абрамович. Но към този момент за 13.1 милиарда $. Гениално, нали? Просто отмъкнаха от джоба ни 13 милиарда $.

От тези пари се купуват футболни клубове, недвижима благосъстоятелност и самолети. Тези пари текат и към Путин. В нашето следствие разказахме, че дворецът на Путин в Геленджик е издигнат с пари и на Абрамович.

И ето. Ковчежникът на Путин лети на безценен аероплан към натовска страна. Колко е значим.

И всички са удовлетворени.

Путин и Абрамович крадат от бюджета и влагат парите на Запад.

Западът се опасява Путин да не нападне Украйна, само че дава поданство на доверения му олигарх.

Португалските служители разнасят куфарчета с пари.

Икономиката на Съединени американски щати получи 350 милиона $.

Тв водещите възхваляват Путин поради битката му с НАТО с пяна на устата.

Идеалният кръговрат на лицемерието и корупцията.

И само тъжният жител на Русия, платил всичко това, стои в магазина и счита - ще му стигнат ли парите да купи за Нова година бутилка водка и три мандаринки. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР