Руският олимпийски комитет (РОК) заяви, че Москва няма да бойкотира

...
Руският олимпийски комитет (РОК) заяви, че Москва няма да бойкотира
Коментари Харесай

Русия няма да бойкотира Олимпийските игри в Париж

Руският олимпийски комитет (РОК) съобщи, че Москва няма да бойкотира Олимпиадата в Париж през идната година и че всеки съветски състезател е свободен да избира дали да взе участие или не под безпристрастен байрак.


„ Бойкотирането на Игрите няма да докара до нищо “, сподели президентът на РОК Станислав Поздняков на брифинг през днешния ден.

Атлетите от Русия и Беларус бяха подложени на редица наказания от разнообразни спортове от началото на нашествието на Русия в Украйна през февруари предходната година. Независимо от продължаващия спор, Международният олимпийски комитет (МОК) предложи допускането на спортисти от Русия и съдружника им Беларус за присъединяване като неутрални спортисти в интернационалните надпревари.

„ Живеем дружно в свободна страна. Всеки един човек може, в случай че има предпочитание, да тръгне по този път и да взе участие под безпристрастен байрак. Владимир Владимирович (б.ред – Путин) още веднъж съобщи доста ясно, че това е честен избор на всеки обособен състезател “, показа Поздняков, само че добави, че „ актуалните рекомендации са…непосилни по естество и няма да разрешат на огромен брой от нашите спортисти да вземат участие в Олимпийските игри “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР