Руският обстрел на украински градове продължава да взима жертви. Разблокираните

...
Руският обстрел на украински градове продължава да взима жертви. Разблокираните
Коментари Харесай

Руският обстрел на украински градове продължава да взима жертви



Руският обстрел на украински градове продължава да взима жертви. Разблокираните черноморски пристанища чакат акостирането на първия задграничен транспортен съд, а Кремъл изрази вяра, че съглашението за обновяване износа на украинско зърно няма да е еднократна мярка.

Осем души са починали, а четирима ранени при съветски обстрел против град Торецк в Източна Украйна, заяви губернаторът на Донецка област Павло Кириленко. Снарядите са поразили спирка на публичния превоз в града.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира като " непоносимо " държанието на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер, който съобщи, че Русия желае " контрактувано в договаряния решение " на войната.

" Направо е непоносимо, когато някогашни водачи на огромни страни с европейски полезности работят за Русия, която води война против тези полезности ", съобщи Зеленски без да назове съответно името на някогашния немски канцлер. Общественият напън против Шрьодер да се откаже от позициите си в съветски компании става все по-силен, като през март немският парламент лиши всичките му привилегии на някогашен канцлер.

Русия разгласи, че връщането на турбината от газопровода " Северен поток ", която беше изпратена за ремонт в Канада, се бави поради западните наказания. От компания " Сименс енерджи " дадоха отговор, че турбината може да бъде върната неотложно, тъй като не предстои на наказания. Няколко западни водачи упрекнаха Русия, че употребява ремонта като предлог да понижи газоподаването към Европа. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че войната в Украйна е най-опасният интервал след Втората международна война в Европа и не би трябвало да се разрешава на Русия да завоюва. „ В наш интерес е този вид нападателна политика да не успее “, сподели Столтенберг в тирада на остров Ютьоя, където през 2011 година извънредно десен екстремист умъртви 69 души. В следствие дребният норвежки остров се трансформира в център за преподаване на демократични полезности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР