Руският министър на отбраната Сергей Шойгу потвърди за прехвърляне на

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу потвърди за прехвърляне на
Коментари Харесай

Шойгу: САЩ прехвърлят войски от Северна Америка през Атлантика до западните граници на Русия

Руският министър на защитата Сергей Шойгу удостовери за прекачване на американски и натовски войски наоколо до границите на Русия. В същото време зам.-министърът на външните работи Сергей Рябков предизвести Съединени американски щати да стоят по-далеч от полуостров Крим и от съветското черноморско крайбрежие.

По думите на Сергей Шойгу сега Съединените щати трансферират войски от Северна Америка през Атлантическия океан до западните граници на Русия.

Той акцентира, че маневрите на НАТО „ Defender Europe 2021 “ са най-мащабните за последните 30 години.

„ Основните сили се концентрират в Черноморския и Балтийския район. В непосредственост до нашата територия се концентрират общо до 40 000 военнослужещи и 15 000 единици въоръжение и военна техника, в това число стратегическа авиация. В отговор на военната активност на Алианса, която заплашва Русия, предприехме съответните ограничения. “

Мерките включват неочаквана инспекция на бойната подготвеност на войските в Западния и Южния боен окръг, сподели още Шойгу.

По думите му в продължение на три седмици на западните граници на Русия са били сполучливо трансферирани две армии и три съединения на въздушно-десантните войски, който са потвърдили способността си да защитят страната.

По-рано заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков назова „ провокация “ навлизането на американски бойни кораби в Черно море и прикани Съединените щати да стоят по-далеч от полуостров Крим и черноморското крайбрежие на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР