Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви докога ще продължава

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви докога ще продължава
Коментари Харесай

Денят Х! Шойгу каза кога свършва войната

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи докога ще продължава войната в Украйна. Изявлението му обаче не приказва за нищо положително.

" Специалната военна интервенция ще продължи до цялостното осъществяване на дилемите, сложени от висшия главнокомандващ ", е декларирал тази заран Шойгу в конферентен диалог в Министерство на защитата, съобщи ТАСС. Агенцията не прецизира кои са били събеседниците на министъра. Думите му обаче стремително бяха изтълкувани като сгъстяване на съветската позиция.

Връщането към " цялостно осъществяване на дилемите " става ден след оповестяването на победа в Лисичанск и откакто президентът Владимир Путин по едно и също време изиска да се даде отмора на силите в ЛНР и зададе задача за продължение на интервенцията по заложените цели в останалите посоки.

Шойгу дава отговор на въпроса за наборните военнослужещи и за следващ път декларира, че наборници не се изпращат в зоната на " специфичната военна интервенция ".

От началото на съветската военна експанзия в Украйна до момента задачите на Москва нееднократно се променяха - от цялостна " денацификация " до " освобождение " на двете сепаратистки републики ЛНР и ДНР и/или вероятно пробутване на сухопътен кулоар до Крим.

В момента под най-силен напън се намира Славянск, а съветската войска продължава настъплението си източно от Бахмут в Донецка област. Руските войски укрепват контрола си върху завзетата територия край Северодонецк и Лисичанск. Според кмета на Северодонецк съветската войска се пробва да размени локалните управляващи със своя администрация.

Осигуряването на кротичък живот в следените от Русия територии ще продължи, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу и твърди, че съветските войски оказват всестранна поддръжка на популацията на освободените градове.

Шойгу акцентира, че през днешния ден главните цели на съветските въоръжени сили са опазването на живота и здравето на подчинените им военнослужещи и премахването на заканите за сигурността на цивилното население. Той  напомни, че съветските въоръжени сили дружно с частите на националната милиция на Донецката и Луганската национална република не престават специфичната военна интервенция. Луганската национална република е изцяло освободена. Само през последните две седмици 670 кв. км от територията на страната бяха взети под надзор.

По данни на съветското МО Украйна към този момент е получила над 28 000 тона военни доставки от западни страни. " Колективният Запад желае да удължи спора в Украйна, по тази причина продължава да прави огромни доставки на оръжие за Киев. " Но Шойгу показва и че част от оръжията към този момент се популяризират на черния пазар и в района на Близкия изток.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР