Руският лидер Владимир Путин разтревожи западните лидери, споменавайки ядрените атаки

...
Руският лидер Владимир Путин разтревожи западните лидери, споменавайки ядрените атаки
Коментари Харесай

Безумна заплаха на Путин за Хирошима

Руският водач Владимир Путин разтревожи западните водачи, споменавайки нуклеарните офанзиви над Хирошима и Нагасаки в диалог с френския президент Еманюел Макрон, предадоха дипломатически източници, представени от Дейли мейл.

Според тях Путин е изразил мнението, че бомбардировките, които доведоха до капитулацията на Япония и края на Втората международна война, са посочили, че „ няма потребност да атакувате огромните градове, с цел да спечелите “. Съединените щати взривиха две атомни бомби над японските градове Хирошима и Нагасаки надлежно на 6 и 9 август 1945 година

Бомбардировките убиха сред 129 000 и 226 000 души, множеството от които цивилни, а Япония капитулира на 15 август.

Всичко това идва на фона на възходяща угриженост, че съветският водач може да е подготвен да употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна, където съветските сили претърпяват от ден на ден неуспехи в спора.

„ Макрон беше искрено угрижен. Прозвуча като доста тежък намек, че Путин може да взриви тактическо нуклеарно оръжие в източната част на Украйна, като в същото време остави Киев недокоснат. Изглежда това е същността на неговите забележки ", съобщи осведоменият източник.

Източник от френското държавно управление заяви пред Дейли мейл, че двамата президенти безспорно са разискали риска от потребление на нуклеарни оръжия. Путин желае да съобщи посланието, че всички варианти са на масата, в сходство с съветската теория, обвързвана с нуклеарните оръжия.

Вестникът разкри предходната седмица, че през последните дни от престоя си на Даунинг стрийт Лиз Тръс станала все по-загрижена, че Путин може да употребява нуклеарно оръжие на „ полесражение “ в Украйна – до степен, че тя се фиксира върху прогнозата за времето при положение, че вятърът докара радиоактивен облак над Обединеното кралство. Разузнавателните организации са споделили на Тръс, че Путин може да взриви оръжие във въздуха над Черно море, което ще покаже на Запада на какво е кадърен, без да провокира пълномащабна нуклеарна война.

лица предизвестиха, че Путин може да „ премине към нуклеарно оръжие “, откакто украинските сили нападнаха пътния мост, свързващ Русия и Крим, нещо, което съветският президент сподели, че ще „ пресече алената линия “ и ще докара до „ ден на страшния съд “.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски беше споделил, че съгласно неговите служби за сигурност има „ доста висок “ риск Русия да употребява тактически нуклеарни оръжия. Путин предизвести, че в случай че западните сили застрашат „ целостта “ на съветската територия, тогава „ ние сигурно ще използваме всички средства, с които разполагаме “, добавяйки: „ Това не е блъф “.

На 12 октомври Макрон сподели в изявление, че Франция „ явно “ няма да употребява нуклеарни оръжия в отговор на съветска нуклеарна офанзива против Украйна. „ Франция има нуклеарна теория, която се основава на виталните ползи на страната и които са ясно дефинирани. Те не биха били изложени на риск, в случай че имаше нуклеарна балистична офанзива в Украйна или в района “, съобщи Макрон.

Макрон беседва за финален път със Зеленски във вторник, когато се съгласи да помогне за укрепването на въздушната защита на Украйна. Последният разгласен телефонен диалог на френския президент с Путин беше на 11 септември, когато Макрон изиска преустановяване на огъня в Украйна и възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на страната.

Разкритието за мненията за Хирошима и Нагасаки съответства с момента, в който Путин предизвести жителите на украинския град Херсон да изоставен или ще бъдат наложително депортирани на територия, следена от Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР