Руският космонавт, който държи рекорда за най-дълго пътуване в Космоса,

...
Руският космонавт, който държи рекорда за най-дълго пътуване в Космоса,
Коментари Харесай

Руският космонавт-рекордьор Валери Поляков почина на 80 г. - Свят

Руският космонавт, който държи върха за най-дълго пътешестване в Космоса, умря на 80-годишна възраст. Смъртта на Поляков беше оповестена от Руската галактическа организация, която употребява почетните му трофеи, в това число воин на Съветския съюз и пилот-космонавт на Съюз на съветските социалистически републики. Причината за гибелта му не е оповестена.

Валерий Поляков прекара 437 цялостни дни в орбита към Земята сред 1994 и 1995 година на галактическата станция " Мир ".

Той е работил върху опити, с цел да ревизира дали хората могат да запазят психическото си здраве, в случай че им следва дълго пътешестване до Марс. Тестовете откриват, че вследствие на 14-месечната експедиция не е имало утежняване на когнитивните му функционалности. Изследванията на Поляков са помогнали да се потвърди, че човешкото тяло може да се оправи с полети надалеч оттатък земната орбита, в дълбокия Космос, написа през днешния ден Роскосмос.

Поляков е роден през 1942 година в Тула, град на юг от столицата Москва, и първо се дипломира като доктор, а по-късно като космонавт. Той е изстрелян на първата си задача през август 1988 година, като прекарва осем месеца в орбита. Именно полетът му шест години по-късно носи на Поляков върха за най-дълго пътешестване в Космоса.

От 8 януари 1994 година до 22 март 1995 година Поляков живее и работи на галактическата станция " Мир ", като съгласно сведенията е обиколил Земята повече от 7000 пъти. По-късно той споделя, че продължителността на пътуването е била равносилна на пътешестване до Марс и назад.

Твърди се, че при завръщането си Поляков е отказал предлагането да бъде изнесен от капсулата, което е общоприета процедура, когато астронавтите се приспособяват към гравитацията на Земята. Вместо това той е излязъл благодарение на други хора.

Космическата станция " Мир " е изпратена в орбита през 1986 година, първо под контрола на Съветския съюз, а по-късно на Русия. Разположен по време на Студената война, 135-тонният (135 000 кг) сателит е употребен със съдействието на Съветския съюз и Съединени американски щати макар дългогодишното политическо напрежение. Спътникът се оказва от значително значение за развиването на разбирането за това по какъв начин хората биха могли да живеят и работят в космоса, преди да бъде изведен от употреба през 2001 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР