Руският концерн Калашников, който е част от държавната корпорация Ростех,

...
Руският концерн Калашников, който е част от държавната корпорация Ростех,
Коментари Харесай

"Калашников" разработи уникална машина за борба с безредици

Руският тръст " Калашников ", който е част от държавната корпорация " Ростех ", стартира независима разработка на специфична техника за полицията, предава " Руски дневник ". Става дума за бронираното возило " Щит ", предопределено основно да оказва помощ на поличейските елементи да вкарват ред по улиците на градове и за дейно разпространяване на митинги, прераснали в принуждение.

Според разнообразни оценки сега " Щит " е най-хубавата разработка в света и няма равносилен аналог измежду съществуващата техника, предопределена за сходни цели.

Освен забележителния експортен капацитет, чака се несъмнено количество от тази техника да бъде закупена от съветското Министерство на вътрешните работи.

В света има огромна нужда от такива коли, както и от друго съоръжение за персоналната отбрана на служителите на реда. В " Калашников " взеха решение, че това е сериозен мотив за разширение на асортимента на компанията в тази тенденция, което в последна сметка ще увеличи приходите ѝ.

Тъй като към този момент няма точни данни за техническите характерности на возилото, в разглеждането им можем да се осланяме на наличните прес фотоси, предоставени от концерна. Специалната машина " Щит " съставлява напълно брониран камион. В предната му част, както при булдозерите, се намира железен щит с водно оръдие от горната страна. В взаимозависимост от изискванията (ширината на улицата и т.н.) този щит може да се свива и да се разтегля - оптимално до широчина от 8 м, което с височина от 4,5 м наподобява внушително на улицата. Зад него може да се скрие група от 40 служители на реда. Знае се, че той разполага и с балистична отбрана от стрелково оръжие, което може да се окаже в ръцете на стачкуващите, както и резистентност против коктейли " Молотов " и други запалими субстанции. От вътрешната страна на щита има ходило, на което може да се качат служителите на реда в цялостно бойно снаряжение. На равнището на очите им се намират отвори с бронирано стъкло. Щитът се ръководи със специфичен електрически моторен хидравличен блок, който предава командите на оператора, намиращ се на пасажерската седалка или отвън машината. Освен това операторът отдалечено ръководи водното оръдие на върха на щита. За него се употребява брониран контейнер за вода с потенциал от 5000 л, подложен върху шаси за камион. Предполага се, че в изключително предпазените елементи на машината и модула с водното оръдие има камери с висока резолюция, които изпращат на екрана на оператора фотоси, позволяващи да се управлява обстановката пред возилото. Автомобилът има отверстия за разпространяване на сълзотворен газ и пукотевица с гумени патрони, както и заслепяващи светлини, високоговорители и полицейски сирени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР