Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор заяви, че ще предприеме наказателни мерки

...
Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор заяви, че ще предприеме наказателни мерки
Коментари Харесай

Роскомнадзор с мерки срещу Тик Ток, Телеграм, Зум, Дискорд и Пинтерест

Руският информационен регулатор Роскомнадзор съобщи, че ще предприеме наказателни ограничения против редица задгранични софтуерни компании, в това число и " Тик Ток ", " Телеграм ", " Зум ", " Дискорд " и " Пинтерест ", съобщи Ройтерс.

В известието на регулаторния орган се показва, че дейностите са подхванати тъй като фирмите не са премахнали наличие, което Роскомнадзор смята за незаконно, и ще останат в действие, до момента в който не удовлетворят настояването му. Не се прецизира обаче какви тъкмо ще бъдат ограниченията.

Русия неведнъж заплаши някои уеб сайтове, в това число и " Google ", с санкции поради нарушавания на новите строги закони, които криминализират разпространяването на " подправена информация " по отношение на съветската войска.

Във вторник съветски съдилища глобиха основаната в Съединени американски щати компания " Туич ", която дава услугата лайв стрийминг, с 2 милиона рубли (около 33 000 долара), както и " Телеграм " с 11 милиона рубли (около 179 хиляди долара) поради нарушение на законите за военна цензура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР