Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор забави достъпа до Туитър в страната.

...
Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор забави достъпа до Туитър в страната.
Коментари Харесай

Русия принудително забави "Туитър", Кремъл поиска "компаниите да спазват закона"

Руският информационен регулатор " Роскомнадзор " забави достъпа до " Туитър " в страната. От през днешния ден 100% от мобилните устройства и половината от останалите ще употребяват обществената мрежа при по-бавна скорост.

Мярката се " за отбрана на съветските жители и принуждаване на интернет услугите да се преценяват със законодателсвото на територията на Руската федерация ".

" Роскомнадзор " изяснява, че от 2017 година " Туитър " не се преценява с искане за заличаване на " наличие, склоняващо малолетни към самоубийства, съдържащо детска порнография, информация за потребление на наркотични средства ". Подадени са общо 28 хиляди тъжби, само че не са изтрити 3168 материала със " неразрешена информация ". Ако няма смяна, " Роскомнадзор " е подготвен даже да блокира " Туитър " изцяло.

На 5 март регулаторът изясни, че е съставил протоколи на мрежи като " Туитър " поради информация, която " въвлича подрастващи в неодобрени акции " - имат се поради многохилядните митинги в поддръжка на рецензия на Кремъл Алексей Навални.

Руското президентство изясни, че Москва няма никакво предпочитание да блокира уеб сайтове, само че всички компании би трябвало да съблюдават закона.

В последните години Русия стяга законодателството за регулация на интернет и постанова и на други платформи санкции за " нелегално " наличие. Активисти и голям брой консуматори дефинират този развой като цензура и посягане против свободата на словото, съгласно Москва се лимитира единствено неспазването на закона и се пази сигурността на руснаците.

Малко след новината имаше и известия на съветски медии за срив на публични уеб сайтове - на Кремъл, на правителствто, на държавните управления и на " Роскомнадзор ". " При нас всичко работи ", изясни обаче прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. Правителството обаче изясни ставащото с проблем с телекомуникационния оператор " Ростелеком ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР