Руският журналист Дмитрий Муратов каза днес, че възнамерява да продаде

...
Руският журналист Дмитрий Муратов каза днес, че възнамерява да продаде
Коментари Харесай

Дмитрий Муратов ще продаде Нобеловата си награда за мир, за да помогне на украинските бежанци

Руският публицист Дмитрий Муратов сподели през днешния ден, че има намерение да продаде на търг своята Нобелова премия за мир за 2021 година , с цел да събере средства за украинските бежанци, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Муратов прикани посредством самостоятелния вестник " Новая газета ", чийто основен редактор е, хората да " подаряват за бежанци, ранени и деца, които се нуждаят от незабавно лекуване, това, което е скъпо за тях и има стойност за други ".

Журналистът е отправил запитвания към аукционни къщи дали могат да провеждат подобен търг.

Миналата година Муратов сподели, че е дарил парите, които получи дружно с Нобеловата премия, за разнообразни дела, измежду които самостоятелни медии, московски подслон за неизлечимо заболели и за грижи за деца с проблеми с гръбнака. Той добави, че няма да остави за себе си нищо от премията , напомня Ройтерс.

В началото на този месец вестникът на Муратов заяви, че ще отстрани материалите за военната инвазия на Русия в Украйна от уеб страницата си поради цензура.

" Новая газета " и аз персонално взехме решение да дарим медала от Нобеловата премия за мир за 2021 година на фонд за украинските бежанци " написа в публикация, подписана от Муратов. " Вече има над 10 милиона бежанци. Помолих акционни къщи да се отзоват и да организираме търг за тази международно известна премия ", добавя основният редактор на вестника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР