Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в

...
Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в
Коментари Харесай

Убитият руски журналист се оказа жив и здрав

Руският публицист Аркадий Бабченко, който беше разгласен за погубен в Украйна се оказа жив, предава БГНЕС. Това разгласи ръководителят на разследващите служби в Украйна, ден откакто формалните управляващи го оповестиха за мъртъв.
Бабченко даже се появи, с цел да съобщи, че е взел участие в интервенция за разкритие на поръчителите на убийството му, а Киев съобщи, че съветските служби са платили $40 000 на украинец, с цел да свърши мръсната поръчка.
Бабченко благодари на украинските служби, че са избавили живота му, коворейки на конференция с шефа на Службата за сигурност на Украйна Василий Грицак.
„ Засега съм жив “, сподели журналистът. Грицак съобщи, че покушението против Бабченко е готвено два месеца и че е арестуван украински жител, който признал, че съветските служби са му платили $40 000 за убийството на журналиста.
За убийството на Бабченко заяви нощес неговата жена, напомня Би Ти Ви. По нейните думите брачният партньор й е бил убит на излизане от жилището им. Случаят провокира сериозна реакция от страна на съветските управляващи. Кремъл осъди убийството на Аркадий Бабченко и изиска същинско следствие
Бабченко, изявен критик на Кремъл, наподобява не е споделил на брачната половинка си за „ постановката ”, защото през днешния ден й сервира специфичните си извинения, прибавя Би Ти Ви. Той й се извини за всички неприятности, които е трябвало да преживее. Според него " интервенцията се е подготвяла в продължение на два месеца ".
Журналистът напусна родината си Русия предходната година поради смъртни закани, които получил след собствен пост в обществена мрежа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР