Руският гросмайстор Сергей Карякин ще оспорва решението на Апелативната камара

...
Руският гросмайстор Сергей Карякин ще оспорва решението на Апелативната камара
Коментари Харесай

Сергей Карякин ще оспорва наказанието си в Спортния арбитражен съд

Руският гросмайстор Сергей Карякин ще оспорва решението на Апелативната камара на Комисията по нравственос на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) в Спортния трибунал (КАС) в Лозана, заяви персонално той за ТАСС.

По-рано Комисията по нравственос на ФИДЕ отхвърли жалбата на Карякин против шестмесечното му премахване от шампионати.

" Беше ясно, че ще стане по този начин. Неприятно е, само че не сме си правили илюзии. Сега ще подадем тъжба в КАС, тъй като има всички учредения за това. За страдание и там няма гаранции, а и възможностите не са доста огромни, само че съм привикнал и в живота, и в шахмата да се боря до дъно ", сподели Карякин.

На 27 февруари той разгласява отворено писмо, в което поддържа специфичната военна интервенция на Русия в Украйна. На 21 март Комисията по нравственос на ФИДЕ го в профил от надпревари под егидата на организацията за шест месеца поради обществено обявление на политическата си позиция.

Заради глобата Карякин може да пропусне шампионата на кандидатите, който ще се организира от 17 юни до 7 юли в Мадрид.

В момента Карякин заема 18-о място в ранглистата на ФИДЕ с рейтинг от 2747. През 2011 година той доближи до четвърто място в ранглистата, а през 2016 година загуби от Магнус Карлсен в мача за международната купа по типичен шахмат, само че съумя да стане международен първенец по блиц.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР