Руският газов гигант Газпром обяви, че не може да гарантира

...
Руският газов гигант Газпром обяви, че не може да гарантира
Коментари Харесай

В криза ли е работата по газопровода Северен поток


Руският газов колос " Газпром " разгласи, че не може да подсигурява вярното действие на газопровода " Северен поток-1 ", съобщи Франс прес. Монополистът уточни, че не е в положение да удостовери, че проблематичната турбина, която е изпратена за ремонт в Канада, ще може да бъде конфигурирана и да проработи.

" Газпром не разполага с никакъв документ, допускащ на " Сименс " (Siemens) да изнесе газотурбинния мотор от Канада ", се твърди в изказване на съветската компания.

 

Отава разгласи, че е подготвена да върне турбината в Германия, което беше приветствано от управляващите в Берлин. " Газпром " обаче пояснява обстановката по различен метод и твърди, че " при тези условия не е допустимо да се направи обективно умозаключение за безвредната употреба ".

Германското министерство на стопанската система отхвърля към този момент да разяснява изказванията на " Газпром ", съобщи Ройтерс. Говорител на ведомството уточни, че " Сименс " възнамерява допустимо най-бързо да върне турбината от Канада и да я конфигурира на мястото й.

По информация на Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР