Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и правителството на Сърбия

...
Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и правителството на Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия купува 2 милиона руски ваксини

Руският фонд за директни вложения (РФПИ) и държавното управление на Сърбия са се договорили за доставка на западната ни съседка на 2 млн. дози коронавирусна ваксина " Спутник V ", оповестяват съветските медии, представени от News.bg.

" РФПИ и сръбското държавно управление афишират съглашение за доставка на 2 милиона дози ваксина " Спутник V ", първата в света записана ваксина против ковид, за страната. Ваксинацията на популацията против ковид със " Спутник V " стартира през днешния ден в Сърбия ", се споделя в отчета. Първата партида ваксина беше доставена в Сърбия на 30 декември 2020 година Ваксината беше утвърдена без провеждането на спомагателни клинични изпитвания в страната.

Споразумението сред РФПИ и сръбското държавно управление ще подсигурява имунизирането на 1 милион души (руската ваксина се състои от две дози). " Доставките на " Спутник V " ще разрешат на Сърбия да диверсифицира портфолиото си от ваксини против ковид. Ваксината за доставки за Сърбия ще бъде създадена от интернационалните сътрудници на РФПИ в Индия, Китай, Южна Корея и други страни ", означават разработчиците на съветската ваксина.

" Русия и Сърбия имат дългогодишно партньорство и ние поддържаме решението на държавното управление да употребява имунизацията " Спутник V " за битка с ковид. Ваксината се основава на добре проучена платформа от човешки аденовирусни вектори с потвърдена сигурност ", увери Кирил Дмитриев, началник на РФПИ. Сръбският вътрешен министър Александър Вулин и ръководителят на Народното събрание Ивица Дачич бяха имунизирани против ковид с съветската ваксина през днешния ден, като по думите на Дачич членовете на държавното управление избират разнообразни ваксини в поддръжка на имунизацията.

Ваксинацията в Сърбия стартира на 24 декември с американско-германско лекарство, създадено от Pfizer и BioNTech, първите 4875 дози от които бяха доставени със аероплан до летището в Белград и по-късно изпратени до Института по вирусология и ваксини " Торлак ". По-големи партиди са планувани за януари. По-рано сръбският президент Александър Вучич даде обещание, че той, министър председателят Ана Бърнабич и министърът на труда и обществената отбрана Дария Кишич-Тепавчевич ще имунизират с ваксини от разнообразни производители, с цел да " укрепят доверието на жителите във имунизациите ". Брнабич беше първата страна в страната, която получи ваксина Pfizer.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР