Руският федерален ядрен център - Институт за експериментална физика ВНИИЕФ,

...
Руският федерален ядрен център - Институт за експериментална физика ВНИИЕФ,
Коментари Харесай

Разработки на „Росатом“ ще са в основата на център „Биофотоника“


Руският федерален нуклеарен център - Институт за пробна физика ВНИИЕФ, в гр. Саров (част от „ Росатом “) ще бъде основен участник в основаването на научно-техническия център „ Биофотоника “. В него ще се вземат решение задания за потреблението на лазерните технологии в региона на медицината, включително и за диагностика на рак и осъществяване на хирургични интервенции. Биофотониката е научна дисциплинираност в областта на проучванията на взаимоотношението на светлината с биологичните тъкани, предава ria.ru.

„ Постиженията на биофотониката в региона на медицината оказват помощ за схващане на механизмите на човешките заболявания и стареенето на клетъчно и молекулярно равнище. Светлината е неповторима освен с това, че дава опция да се следят процесите, които протичат в живите организми, само че и с това, че може да влияе по неинвазивен или малко инвазивен начин– т.е. без разрушение на тъканите “, обясниха от центъра.

Приоритетните планове на център „ Биофотоника “ са лазерният хирургически комплекс „ Лазурит “, предопределен за операции при хирургични интервенции, както и за фрагментиране на камъни в бъбреците, оптически кохерентен томограф за триизмерни изображения на човешките тъкани и характерно устройство за надзор на качеството на така наречен фотодинамична терапия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР