Руският енергиен гигант Газпром започна да намалява доставките на природен

...
Руският енергиен гигант Газпром започна да намалява доставките на природен
Коментари Харесай

Газпром намали с около 60 процента дневните доставки на газ за Германия, ограничава ги и за Австрия

Руският енергиен колос " Газпром " стартира да понижава доставките на природен газ за Германия по газопровода " Северен поток 1 ", заяви ДПА.

Максималният размер синьо гориво, който ще бъде доставян на ден е 67 млн. куб. м. Това е спад с към 60 %, единствено в границите на два дни, отбелязва ДПА. Вчера съветският монополист разгласи, че ги лимитира от 167 млн. куб. м на 100 млн. куб. м дневно.

От " Газпром " са съобщили през вчерашния ден и на австрийската петролно-газова компания О Ем Ви (OMV), че ще ѝ бъдат понижени доставките на природен газ. Това написа през днешния ден съветският стопански ежедневник " Ведомости ", който цитира представител на О Ем Ви, съобщи ТАСС. Не се прецизира с какъв брой ще бъде понижен размерът, само че от австрийския тръст ще могат да го компенсират изцяло, е декларирал източникът от австрийската компания.

Вчера представител на италианската енергийна група " Ени " (Eni) разгласи, че от " Газпром " са ги уведомили, че им понижават доставките на синьо гориво с 15 % на ден, заяви Франс прес.

Руският монополист обоснова лимитираното подаване на газ със забавена доставка на съоръжение от " Сименс енерджи " (Siemens Energy). Германската компания разгласи, че една от газовите турбини за " Северен поток 1 " наскоро е била ремонтирана в Канада, само че не може да бъде превозена до Европа поради глобите против Русия.

На този декор чешкият министър на индустрията и търговията Йозеф Сикела разгласи в обществената мрежа " Туитър " (Twitter), че съветските доставки на природен газ за Чехия не са понижени. Според Сикела обаче съветският президент Владимир Путин води " енергийна война против Европа ", осведоми Ройтерс.

Зависимостта на Чехия от доставките на съветски природен газ е съвсем 100 %, отбелязва организацията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР